Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Praktische info Toulouse, Frankrijk

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. In de meeste hotels worden extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de telefoon en dit kan behoorlijk oplopen; de goedkoopste manier om naar het buitenland te bellen is vaak met een telefoonkaart voor een openbare telefoon of bij een postkantoor. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. Overal in Frankrijk zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112.

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Toulouse Blagnac

www.toulouse.aeroport.fr/en

Vervoer naar de stad

Buiten de aankomsthal vertrekken er om de 20 minuten bussen naar Toulouse.

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Buiten het terminalgebouw zijn taxi's beschikbaar.

Voorzieningen

Er zijn bars, winkels en een restaurant in de terminal. Andere voorzieningen zijn onder andere banken, geldwisselkantoren, internettoegang, reisbureaus en een zakencentrum. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Passagiers met speciale behoeften dienen bij voorkeur vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er zijn zes parkeerterreinen bij de internationale luchthaven Toulouse Blagnac. Minimaal de eerste 15 minuten zijn gratis, daarna variëren de tarieven van ongeveer € 3,50 voor het eerste uur tot ongeveer € 17,40 per dag, afhankelijk van de afstand tot het terminalgebouw.

Internet

In de hele terminal is gratis wifi beschikbaar.