Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Rolandstandbeeld in historisch Bremen
 

Praktische info Bremen, Duitsland

Vervoer in de stad

De beste manier om het centrum van de stad te verkennen is te voet. Bremen heeft echter ook een goed onderhouden openbaar vervoernetwerk dat bestaat uit bussen en trams, die regelmatig rijden en het centrum en de meeste buitenwijken aandoen. In de weekenden rijden er nachtbussen. Taxi's met een meter zijn 24 uur per dag beschikbaar, hoewel ze duur kunnen zijn bij langere ritten. Reizigers hebben ook de mogelijkheid een auto te huren, hoewel dit doorgaans niet nodig is, tenzij men ook locaties buiten de stad wil verkennen. Bremen is een van de meest fietservriendelijke steden in Duitsland en er zijn mogelijkheden om voor een dag een fiets te huren. Fietsen is een van de snelste en meest plezierige manieren om Bremen te verkennen.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220-230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever contant geld bij zich dragen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Hotels rekenen extra kosten voor internationaal bellen; het is vaak goedkoper om gebruik te maken van de openbare telefoon (met telefoonkaart) in postkantoren. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de grotere plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie), 112 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

City Airport Bremen

http://www.airport-bremen.de/en/nc/

Vervoer naar de stad

De nummer 6 tram is een gemakkelijke manier om naar Bremen te reizen, omdat deze de luchthaven verbindt met de belangrijkste trein- en busstations. Trams rijden in het spitsuur regelmatig. Verschillende keren per dag rijden er bussen naar Groningen via Oldenburg.

Autoverhuur

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven, zoals Enterprise, Avis, Europcar, Hertz en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de luchthaven, en het tarief naar Bremen is ongeveer € 10. Aanbevolen maatschappijen zijn onder andere Roland Taxi en Tours Bremen.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich allen op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Het hoofdterminalgebouw beschikt over verschillende winkels en restaurants, en andere faciliteiten zoals banken en pinautomaten, een kapsalon, spa en taxibalie.

Parkeren

Er is een meerlaagse parkeergarage tegenover terminals 1-3. Sectie P1 biedt kort parkeren vanaf € 2,80 voor het eerste uur en er is een beperkt aantal plaatsen voor halen en brengen voor elke terminal voor € 1, met een maximale verblijfsduur van 20 minuten. Er is ook lang parkeren beschikbaar in sectie P1, vanaf € 45 voor twee dagen en € 79 voor een week; de tarieven voor lang parkeren in P2 zijn iets lager. Er zijn speciale parkeerplekken voor vrouwen op elk niveau.

Internet

Er is wifi beschikbaar in sommige restaurants.