Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Henkersteg, Nürnberg
 

Praktische info Neurenberg, Duitsland

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220-230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever contant geld bij zich dragen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Hotels rekenen extra kosten voor internationaal bellen; het is vaak goedkoper om gebruik te maken van de openbare telefoon (met telefoonkaart) in postkantoren. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de grotere plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie), 112 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Luchthaven Neurenberg

www.airport-nuernberg.de/english

Vervoer naar de stad

De U2-metrolijn rijdt in ongeveer 12 minuten naar het centrum van Neurenberg. Er is een bushalte voor de vertrekterminal en enkele kaartjes kosten € 3, hoewel korte ritten minder kosten. Er rijden drie tot zes keer per dag intercitybussen naar München, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt en Dortmund.

Autoverhuur

Auto's kunnen worden gehuurd in het huurautocentrum op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de luchthaven. Het tarief naar het centrum van Neurenberg is ongeveer € 18 en duurt ongeveer 20 minuten.

Voorzieningen

De luchthaven biedt souvenir- en taxfreewinkels, verschillende restaurants en bars, pinautomaten en geldwisseldiensten, executive lounges en een belastingteruggavebalie.

Parkeren

Parkeren op luchthaven Neurenberg kost € 2 voor de eerste 20 minuten, € 4 voor een uur en circa € 2 voor elk daaropvolgend uur tot € 21 voor een dag en € 40 voor twee dagen.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de luchthaven.