Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De typische kleuren van Bologna
 

Praktische info Bologna, Italië

Vervoer in de stad

Het centrum van Bologna is compact en de nauwe straten met kinderkopjes zijn erg leuk om door te zwerven. Wandelen is dus een geweldige manier om de bezienswaardigheden te bezoeken. Fietsen en motoren zijn ook heel gebruikelijk. Bezoekers die zich bezorgd zijn dat ze verdwaald kunnen raken in de labyrint-achtige straatjes kunnen gebruik maken van het bussysteem, beschikbaar van 06.30 uur tot laat. Een stadspas is een goedkope manier om meerdere ritten te maken; hiermee kunnen 10 ritten van elk 70 minuten worden gemaakt. Taxi's en huurauto's zijn ook beschikbaar, maar een groot deel van het stadscentrum is verboden voor auto's, waarmee een groot deel van het gemak verloren gaat.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan de casas de cambios (wisselkantoren).

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon, het is meestal goedkoper om een telefoonkaart aan te schaffen. In openbare telefooncellen kunt u naar binnen- en buitenland bellen met een telefoonkaart die u kunt kopen bij de krantenkiosk. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 113 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven G Marconi Bologna

www.bologna-airport.it

Vervoer naar de stad

Er is een speciale luchthavenbus die u naar het centrum van Bologna brengt. Deze vertrekt overdag om de 15 minuten buiten de aankomsthal. De eerste bus vertrekt om 5.30 uur en de laatste om 1.15 uur. De bus heet Aerobus of BLQ en is eenvoudig te herkennen aan de grijze en lichtblauwe kleur in tegenstelling tot de oranje stadsbussen. De rit van de luchthaven naar het centrum kost € 6 per persoon en u kunt een kaartje kopen in de bus bij de bestuurder of bij een kaartjesautomaat op de luchthaven. Het verste punt op de route van de BLQ is het centrale treinstation van Bologna, op 6 km van de luchthaven. Dit is een belangrijk transportcentrum met verbindingen naar bestemmingen in heel Italië. De rit van de luchthaven naar het treinstation duurt ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Autoverhuur

Er zijn veel autoverhuurbedrijven bij de luchthaven, waaronder Hertz, Avis, Alamo, Budget, Sixt en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met een vast tarief buiten de terminal; deze zijn echter populair in het spitsuur. Het kan dus een goed idee zijn om van tevoren een taxi te reserveren. De rit kost circa €15 en iets meer indien er sprake is van extra baggage.

Transfer tussen terminals

Er is slechts één terminalgebouw. De vertrekhal is op het bovenste niveau en het onderste niveau huisvest de aankomsthal.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten zijn onder andere bank- en geldwisseldiensten, pinautomaten, bagagebewaringsfaciliteiten, een zakenlounge, reisbureaus, een informatiebalie en vele winkels en restaurants.

Parkeren

Voor kort parkeren is er het Express Car Park, direct naast het terminalgebouw, wat € 3,50 per uur of € 30 per dag kost. Het tarief voor middellang en lang parkeren is € 10 voor maximaal 24 uur.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar via uw mobiele telefoon.