Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Kasteel Vianden, nabij Luxemburg
 

Chique dineren bij de kazematten

Op stedentrip naar een charmante stad? Boek vliegtickets naar Luxemburg en bewonder het Groothertogelijk Paleis en de Notre-Dame-kathedraal van Luxemburg. In de kathedraal staat een bijzonder Mariabeeld dat de inwoners zou hebben beschermd tegen de pest. Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean is vooral op woensdagavond een geliefde stek. Dan is het museum gratis toegankelijk en worden er gezellige muziekjes gedraaid en drankjes geschonken. Voor een Luxemburgs wijntje op een zonnige dag zijn de terrassen op Place d’Armes een aanrader!

Historische charme

Wat Luxemburg zo bijzonder maakt is vooral het niveauverschil tussen het op de kliffen gelegen centrum en Grund. Grund is een historisch gedeelte van de stad dat een stuk lager ligt, aan de oever van de Alzette-rivier. Kijk vanaf Chemin de la Corniche uit over de charmante, smalle straatjes en bruggen of neem vanaf Plateau du St. Esprit de lift naar beneden. Grund wordt omheind door een vesting, kazematten genoemd, waarin u nog kunt zien hoe de Luxemburgers zichzelf verdedigden. Luxemburg is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in het Groothertogdom Luxemburg. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Luxemburg!

Genieten van de mooiste gerechten

Van bekende winkels in winkelcentrum Auchan tot speciaalzaken in het centrum van de stad, Luxemburg is uitermate geschikt voor een dag uitgebreid shoppen. Vooral de zoetekauw kan zijn lol op in de prachtigste patisserieën vol chocoladekunstwerken. Voor meer lokale producten bezoekt u op woensdag of zaterdag de markt. En ook voor de beste gerechten zit u hier perfect. Het ene restaurant wordt nog meer geprezen dan het andere en er is dan ook een ruime keuze aan sterrenrestaurants. De avond in stijl afsluiten? Bestel dan net als de goed geklede stedelingen een ‘knippchen’, het lokale woord voor hun zeer geliefde bubbel. Genieten geblazen!

Vliegtickets naar Luxemburg voor een luxe stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Luxemburg boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Luxemburg snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Luxemburg: Hotspots

 
Luchthaven: Internationale luchthaven Luxemburg-Findel LUX
Valuta: Euro (EUR)

Tijdzone: GMT+1 (GMT+2, apr - okt)
Vervoer
Netspanning: 220 volt, 50 Hz
Weer:

Lees alle praktische info

 

Luxemburg: soortgelijke bestemmingen