Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Vissersdorp Dyrestad, nabij Kristiansand
 

Praktische info Kristiansand, Noorwegen

Vervoer in de stad

Kristiansand is redelijk vlak en compact, en veel bezoekers kiezen ervoor de binnenstad te voet te verkennen. Er rijden stadsbussen in de hele stad, en de lijnen naar het oosten, westen en noorden rijden de gehele dag (hoewel 's avonds en in het weekend minder vaak). Er is een nachtbus op vrijdagen en zaterdagen. Taxi's zijn beschikbaar, maar behoorlijk duur. Als u naar de buitenwijken of locaties buiten de stad reist, is het huren van een auto de beste optie.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Gebruikt worden de ronde twee-pinsstekkers.

Valuta

De officiële munteenheid is de Noorse kroon (NOK). Eén kroon is 100 øre. In de grotere gelegenheden worden alle gangbare creditcards geaccepteerd. Creditcards worden veel gebruikt, vooral Eurocard/MasterCard, Visa, American Express en Diners Club. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en postkantoren, en ook bij veel hotels en reisbureaus, hoewel de koersen daar ongunstiger zijn. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden.

Communicatie

Het landnummer voor Noorwegen is +47. Lokale bedrijven bieden GSM 900 netwerken met een dekking van het overgrote deel van het land. Overal in het land zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112 (politie), 113 (ambulance), 110 (brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Kristiansand

www.avinor.no

Vervoer naar de stad

Er zijn lokale bussen beschikbaar naar het centrum van Kristiansand, Lillesand, Grimstad en Arendal. De luchthavensneldienst, Agder Flyekspress, biedt ook een shuttle naar Arendal.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt runnen autoverhuurfaciliteiten bij de luchthaven van Kristiansand.

Luchthaventaxi's

Agder Taxis en Taxi South bieden ritten voor een vaste prijs naar en vanaf de luchthaven.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over winkels, verschillende bars en restaurants, een congrescentrum, een bank, gevonden voorwerpen, diensten voor gehandicapten en een balie voor belastingteruggave.

Parkeren

Kort parkeren (P1) bevindt zich voor de terminal en kost NOK 40 per uur. P2 tarieven bedragen NOK 40 per uur en NOK 230 per dag. P2 bevindt zich op loopafstand van de terminal. P3 heeft uurtarieven van NOK 25, dagtarieven van NOK 190 en weektarieven van NOK 600. Het goedkoopste lang parkeren bevindt zich in P5 en kost NOK 400 voor een week en vervolgens NOK 60 per dag.

Internet

Kristiansand biedt maximaal twee uur lang gratis wifi via het AIRPORT-netwerk.