Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De oude stad, Warschau
 

Praktische info Warschau, Polen

Vervoer in de stad

Bussen en trams pendelen elke dag de straten op en neer van 05.00 tot 23.00 uur en zijn de goedkoopste manier om rond te reizen. Kaartjes zijn geldig voor alle vormen van openbaar vervoer en moeten van tevoren worden gekocht. De metro rijdt regelmatig tussen de zuidelijke buitenwijken en het stadscentrum en de metro is de snelste manier om rond te reizen in Warschau. Taxi's met meter kunnen worden aangeroepen op straat of telefonische worden besteld bij een aantal verschillende bedrijven. Het beste is om voordat u instapt een prijs overeen te komen. Taxi's die telefonisch zijn besteld zijn meestal veel goedkoper. Het huren van een auto is niet nodig, behalve voor uitstapjes buiten de stad. De historische binnenstad kan het beste te voet worden verkend en het fietsenverhuursysteem biedt een andere leuke manier om de stad te verkennen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de zloty (PLN). Eén zloty is 100 groszy. Polen is toch vooral een land waar contant wordt betaald en creditcards zijn soms moeilijk te gebruiken. In de steden, maar vooral op het platteland. Creditcards worden echter wel geaccepteerd op plaatsen waar veel toeristen komen. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden. Geld (bij voorkeur Amerikaanse dollars of euro's) kan worden ingewisseld bij de banken, hotels of wisselkantoren ('kantors') in de grotere plaatsen; daar krijgt u ook de beste koersen. Banken zijn geopend van 9.00 tot 15.00 uur van maandag tot vrijdag, en sommige banken zijn ook op zaterdag tot 13.00 uur open.

Communicatie

Het landnummer voor Polen is +48. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM- en 3G-netwerken. In de meeste steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Chopin Warschau

www.lotnisko-chopina.pl/en/passenger

Vervoer naar de stad

Stadsbussen 175, 148, 188 en 331 rijden dagelijks van 04.35 tot rond 23.00 uur en vervoeren forensen naar het centrum van Warschau en naar de rechter rivieroever. Sommige hotels bieden op verzoek een shuttlebusdienst van en naar het hotel. De Polski Express-bus biedt verbindingen met de grootste Poolse steden. De bushalte bevindt zich op het niveau van de aankomsthal van terminal 2.

Autoverhuur

Op de luchthaven zijn Avis, Budget en Hertz en nog een aantal andere bedrijven buiten de aankomsthal bij terminal 1 gesitueerd.

Luchthaventaxi's

Er bevindt zich een taxistandplaats voor de aankomsthal.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn winkels, bars en restaurants bij de luchthaven. Overige faciliteiten zijn onder andere banken, geldwisselkantoren, pinautomaten, een postkantoor, en toeristeninformatie- en hotelreserveringskiosken.

Parkeren

Het begintarief voor kort parkeren, op parkeerterreinen P1 en P3, is PLN 10 per uur voor de eerste drie uur. P1 niveau 0 en P4 zijn de terreinen voor lang parkeren, waar een dagelijks tarief van respectievelijk PLN 100 en PLN 60 geldt, dat afneemt als u langer parkeert.

Internet

Er is wifi op de luchthaven. In de vip- en executive lounges kan men vier uur gratis wifi gebruiken.