Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Basiliuskathedraal, Moskou
 

Praktische info Moskou, Rusland

Vervoer in de stad

De eenvoudigste en meest aangename manier om rond te reizen in Moskou is met de ondergrondse metro. Deze is goedkoop, uitermate efficiënt en eenvoudig in het gebruik, zelfs als men in aanmerking neemt dat alle borden in het Russisch zijn. Toch is het een goed idee om uw bestemming in het Cyrillisch op een papiertje te schrijven om het juiste station te kunnen identificeren. De metro rijdt tot ongeveer 01.00 uur en de tarieven zijn standaard, ongeacht de gereisde afstand en met onbeperkt overstappen. Bovengronds vervoer is minder efficiënt dan de metro, maar een goedkoop netwerk van bussen, trams en trolleybussen dekt tot 23.00 uur de gebieden waar de metro niet komt. Ze kunnen onaangenaam druk worden tijdens het spitsuur. Alternatieven voor de bus zijn passagiersbusjes, marshrutka genaamd, die de busroutes volgen en op verzoek stoppen. Er zijn ook vele officiële taxi's met een meter en onofficiële auto's die op straat kunnen worden aangeroepen, maar het tarief moet voordat u instapt worden overeengekomen, vooral omdat bij toeristen vaak te veel wordt gerekend. Hoewel taxi's over het algemeen veilig zijn, moeten toeristen voorzichtig zijn en wordt vrouwen die alleen zijn aangeraden taxi's te vermijden. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met twee ronde pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de roebel (RUB). Eén roebel is 100 kopek. De grotere bedrijven accepteren de meeste gangbare internationale creditcards. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, wisselkantoren en hotels. In de grote steden zijn overal geldautomaten te vinden. Het is vrij lastig om buiten Rusland aan roebels te komen en het is dan ook aan te raden om Amerikaanse dollars of eurobiljetten (in goede staat) mee te nemen om die ter plekke om te wisselen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Rusland is +7. De openbare telefoons zijn goed te gebruiken voor zowel nationale als internationale gesprekken. Ze werken met telefoonkaarten die u bij krantenkiosk en postkantoor kunt kopen. Telefooncellen op vliegvelden en in de grote hotels accepteren doorgaans ook Amex of Visa maar ze zijn meestal wel een stuk duurder dan de telefooncellen op straat. De dekking van mobiele netwerken is goed in de grotere plaatsen en steden, maar kan beperkt zijn in afgelegen gebieden. In de grotere steden en plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven van Moskou Sjeremetjevo

www.svo.aero

Vervoer naar de stad

Er zijn verschillende busdiensten die elke terminal verbinden met de nabije metrostations; van daaruit zijn er aansluitingen naar het centrum van de stad. Er zijn ook minibusjes beschikbaar.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven zijn onder andere Sixt, Hertz, Avis en Europcar.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar het stadscentrum duurt ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte). Snorders werken aan de voorkant van de terminals en moeten worden vermeden. Boek een taxi bij de balie van een van de officiële taxibedrijven. U wordt aangeraden vooraf een taxi te boeken die u bij aankomst opwacht.

Transfer tussen terminals

De meeste internationale vluchten komen aan op terminals D, E en F. Terminals B en C, die 24 km verderop liggen, zijn bestemd voor charter- en binnenlandse vluchten. Er zijn openbare bussen en Express-bussen, taxi's en gratis luchthavenshuttles beschikbaar tussen de 5 terminals. Een voetpad verbindt terminals D, E en F.

Voorzieningen

Eenmaal langs de incheckbalie van de luchthaven Moskou Sheremetyevo beschikken alle terminals over onder andere geldwisselkantoren, restaurants, bars, taxfreewinkels, zakenlounges en verfrissingsfacilities. Gehandicapte reizigers dienen vooraf rolstoelvervoer van het vliegtuig naar het terminalgebouw te regelen.

Parkeren

Parkeren is dichtbij alle terminals mogelijk. Bij de meeste is parkeren de eerste 5 tot 15 minuten gratis.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in terminal C, D, E en F.