Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Kasteel Sturefors, Linköping
 

Praktische info Linköping, Zweden

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Linköping wordt gerund door AB Östgöta Trafiken, de regionale openbaar vervoersmaatschappij, die bus-, trein- en tramdiensten biedt in deze regio. Hoewel treinen het meest worden gebruikt om omringende dorpen en steden te bereiken, zijn bussen de meest gebruikelijke vorm van openbaar vervoer in de stad zelf. Over het algemeen is het vervoersnetwerk van de stad efficiënt en milieuvriendelijk nu de meerderheid van de openbare bussen omgebouwd is om op biogas te rijden. Informatie over dienstregelingen is eenvoudig verkrijgbaar via informatieborden bij de meeste bushaltes, maar ook op de website van Östgöta. Reizigers moeten er rekening mee houden dat kaartjes niet in de bus of bij de chauffeur kunnen worden gekocht maar moeten worden aangeschaft bij deelnemende supermarkten of via kaartjesautomaten. Als het weer het toelaat kan men ook te voet gaan, aangezien het stadscentrum, ondanks de totale grootte van de stad, redelijk compact is en een aanzienlijk aantal van de bezienswaardigheden van Linköping huisvest.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De Zweedse munteenheid is de kroon (SEK). Eén kroon is 100 øre. U kunt van maandag t/m vrijdag geld wisselen bij banken gedurende openingstijden. Buiten deze tijden kan geld gewisseld worden op vliegvelden, terminals van ferry's, postkantoren en Forex wisselkantoren, die dagelijks geopend zijn. Er zijn vele geldautomaten door het hele land, en de meeste accepteren MasterCard en Visa. De meeste gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd in heel Zweden.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Zweden is +46. De dekking voor mobiele telefonie is goed in het hele land, met diverse GSM 900- en GSM 1800-netwerken. In de grote steden zijn internetcafés aanwezig.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Linköping-Stad

http://www.linkopingcityairport.se/en/

Vervoer naar de stad

Er zijn treinen en bussen beschikbaar naar het vervoerscentrum van Linköping, nabij de luchthaven en eenvoudig per taxi te bereiken.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven in Linköping zijn onder andere Avis, Hertz, Sixt en Europcar, en de auto's kunnen in overleg worden opgehaald en achtergelaten op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's met een meter beschikbaar. Ook kan vooraf de Flygtaxi (luchthaventaxi) worden geboekt.

Voorzieningen

De terminal heeft een restaurant en automaten met eten en drinken, maar ook souvenirshops. Er bevinden zich verschillende hotels nabij de luchthaven.

Parkeren

Kort parkeren kan men nabij het terminalgebouw voor SEK 15 per uur tot maximaal zes uur. Lang parkeren bevindt zich ook op loopafstand van de terminal en kost SEK 120 per dag.