Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Ontdek de kathedralen en architectuur van Kiev

Zin in een stukje Oost-Europese cultuur? Boek vliegtickets naar Kiev en maak een wandeling langs de Dnjepr-rivier of geniet van de kunst en architectuur. De sculpturen in Peizazhna Alley zullen zeker een glimlach op uw gezicht toveren en ook het ietwat merkwaardige Gorodetsky-huis is een bijzondere ervaring. Onmisbaar is een bezoek aan het Holenklooster, met zijn fraaie kerken en ondergrondse grotten. Om nog maar te zwijgen van de vele prachtige parken waar u heerlijk kunt ontspannen. Kiev is een stad die met gemak uw hart steelt!

Gouden daken en ondergrondse winkels

Eén van de mooiste gebouwen van Kiev is zonder twijfel de Sint-Sofiakathedraal. De gouden en groene daken van de kerk zijn echte blikvangers. Midden in de kerk vindt u een enorm mozaïek van een biddende Maria. De overtuiging is: zolang dit mozaïek er is, zal Kiev voortbestaan. Bezoek vooral ook het Onafhankelijkheidsplein: dit is het belangrijkste plein van de stad en een ontmoetingsplek voor jong en oud. Onder het plein bevindt zich een gigantisch winkelcentrum van maar liefst 7 verdiepingen. Kiev is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in de Oekraïne. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Kiev!

Kunst en cultuur achter de Gouden Poort

Zin in een ongedwongen avond uit? In Kiev kunt u kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod aan opera-, theater-, dans- en balletvoorstellingen. Daarnaast biedt deze Oost-Europese stad interessante winkels en galerieën. De 'Andriyivs'kyi uzviz' is een aflopende straat die de bovenstad verbindt met het lager gelegen historische Podil: het 'Montmartre’ van Kiev. Ook erg fraai is de oude toegangspoort tot Kiev, de Gouden Poort (of zoloti vorota). Bezoek het bijbehorende museum en ontdek wat u nog niet wist over de geschiedenis van Kiev.

Flüge nach Kiew für eine einzigartige Städtereise

Een goedkoop vliegticket naar Kiev boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt de Oekraïne snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Kiev

 

yelp
Kiev: Hotspots

 

Kiev: soortgelijke bestemmingen