Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Gas Street Basin, Birmingham
 

Praktische info Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

De beste manier om Birmingham te verkennen is te voet, aangezien het grootste deel van het stadscentrum alleen toegankelijk is voor voetgangers en de kanalen die opgeknapt zijn en aantrekkelijke wandelroutes vormen. Busvervoer is de populairste vorm van vervoer in Birmingham en de West Midlands. Er is geen centraal busstation, maar er is op bijna elke straathoek wel een bushalte. Losse kaartjes, travelcards en Daysaver-kaarten zijn verkrijgbaar voor een dag lang onbeperkt reizen. U moet bij het betreden van de bus gepast betalen, want de chauffeur geeft geen wisselgeld terug. Zwarte taxi's kunnen op straat worden aangeroepen of zijn te vinden bij de vele taxistandplaatsen in het centrum van de stad. De belangrijkste vindt u bij station New Street, in Stephenson Street en bij busstation Digbeth. De treinstations van New Street en Moor Street bieden treinverbindingen met bestemmingen in heel het Verenigd Koninkrijk. Voor busvervoer naar andere belangrijke plaatsen en steden is National Express een goede optie.

Tijdzone

GMT (GMT+1 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote plaatsen en steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Birmingham

www.birminghamairport.co.uk

Vervoer naar de stad

Bussen naar het stadscentrum en de gebieden daar omheen vertrekken bij het busstation tegenover de luchthaven. Bus 900 gaat naar het stadscentrum. De binnenstad van Birmingham kan ook bereikt worden via het internationale treinstation van Birmingham, dat aansluiting heeft met de luchthaven via een gratis monorail, de zogeheten Air-Rail Link. Treinen rijden overdag van het internationale treinstation van Birmingham naar station New Street en vice versa, maar rijden minder vaak in de avonduren en weekends. Voor reizigers die verder reizen heeft het internationale treinstation van Birmingham verbindingen met meer dan 100 steden in en rond het VK.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en National. Alle autoverhuurbalies bevinden zich in de aankomstlounge, die na de douane eenvoudig gevonden kan worden.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn buiten bij de passagiersterminals beschikbaar en een ritje naar de stad Birmingham duurt ongeveer 15-20 minuten.

Transfer tussen terminals

De twee terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn banken, geldwisselkantoren, winkels, restaurants, zakenlounges, verschoonruimtes voor baby's en een toeristeninformatiebalie op de luchthaven. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Het ophaal- en afzetgebied van de luchthaven bevindt zich naast de vertrekhal en parkeren wordt per tien minuten in rekening gebracht. Parkeergarages 1, 2 en 3 zijn het meest geschikt voor kort en middellang parkeren. Ze bevinden zich naast het terminalgebouw en tarieven zijn per uur of per dag. De parkeergarages voor lang parkeren bevinden zich naast de tweede rotonde aan Airport Way; op tien minuten lopen van de terminal. Er rijden regelmatig shuttlebussen tussen de parkeerterreinen voor lang parkeren en de terminal. Lang parkeren is de eerste 15 minuten gratis.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de gehele luchthaven.