Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De oude stad, Edinburgh
 

Praktische info Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Er is een goed netwerk van busroutes in de stad en dit is de belangrijkste vorm van openbaar vervoer. Bussen hebben het exclusieve gebruik van bepaalde rijbanen in de stad zodat ze redelijk ruim baan hebben. Gepast geld is nodig bij het betreden van de bus, dus het kopen van een 'One-Ticket'-kaartje is een handige oplossing; hiermee kunt u onbegrensd met de bus in en rond de stad reizen. Na middernacht rijden er nachtbussen, die een goedkope manier bieden om thuis te komen na een avondje uit. Zwarte taxi's kunnen eenvoudig op straat worden aangeroepen en er zijn verschillende taxistandplaatsen, maar de tarieven zijn behoorlijk hoog. Huurauto's kunnen handig zijn bij het verkennen van het platteland, maar autorijden in de nauwe eenrichtingswegen in Edinburgh kan verwarrend zijn en een parkeerplek is lastig te vinden. De stad kan met zekerheid het beste te voet worden verkend, door hen die steile wegen kunnen beklimmen; het is zelfs zo dat elke andere vorm van vervoer bezoekers onthoudt van enkele fantastische uitzichten.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote plaatsen en steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Edinburgh

www.edinburghairport.com

Vervoer naar de stad

Airlink 100-bussen vertrekken om de 10 minuten van de luchthaven naar het stadscentrum, van de vroege ochtend tot na middernacht. De ongeveer 30 minuten durende rit kost £ 4,00. Er zijn vele alternatieve bussen, waaronder nachtbus N22, Service 35 en Jat 747, die via enkele haltes onderweg naar het centrum van de stad rijden. Haltes voor openbare bussen bevinden zich aan de terminalpleinweg buiten bij de aankomsthal.

Autoverhuur

Er is een autoverhuurcentrum naast het parkeerterrein, die verbonden is aan de terminal via een overdekt voetpad. Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Europcar, Budget, Thrifty, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

De taxistandplaats voor luchthaventaxi's en zwarte stadstaxi's bevindt zich aan de oostzijde van de luchthaventerminal. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 25 minuten.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, een geldwisselkantoor, winkels, een apotheek, wifi, een speelruimte voor kinderen, luierverschoonruimtes, restaurants en bars. De Aspire Lounge is beschikbaar voor vertrekkende passagiers en bevindt zich op de eerste verdieping, voorbij de douane. Hiervoor kan online op de website van de luchthaven geboekt worden. De luchthaven beschikt ook over een kunstgalerie met Schotse werken nabij Gate 12.

Parkeren

Er is een meerlaagse parkeergarage direct tegenover het terminalgebouw. De prijs is £ 3,50 voor 15 minuten, £ 5 voor 30 minuten, £ 7 voor een uur en vervolgens verschillende bedragen. Het parkeerterrein voor lang parkeren ligt op enkele minuten afstand. Een gratis bus vervoert passagiers naar de terminal.

Internet

Wifi is gratis voor twee uur per dag per apparaat.