Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Queen Victoria Street, Leeds
 

Praktische info Leeds, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Leeds beschikt over een goed bussysteem dat de stad en het grootste deel van West Yorkshire bedient. Dagkaarten zijn een goede optie voor reizigers en kunnen in de bus worden gekocht. De LeedsCityBus rijdt rondjes door het stadscentrum en komt elke 6 à 7 minuten langs. Het is een langzame, maar schilderachtige manier om de stad te verkennen en de bezienswaardigheden te bekijken aan de hand van een 'hop-on hop-off'-systeem voor 50 pence per rit. Bezoekers die in het stadscentrum verblijven, kunnen zich in Leeds het eenvoudigst te voet verplaatsen. Het centrum van Leeds is grotendeels voetgangersgebied, wat reizen met een auto onhandig maakt. Er zijn taxi's beschikbaar, waarbij vooraf geboekte taxi's vaak goedkoper zijn dan de zwarte en witte taxi's die op straat kunnen worden aangeroepen.

Tijdzone

GMT (GMT+1 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote plaatsen en steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Leeds Bradford

www.lbia.co.uk

Vervoer naar de stad

De busdienst vertrekt om de 30 minuten vanaf de luchthaven naar bus- en treinstations in het centrum van Leeds en Bradford en stopt onderweg bij alle metrostations. De busdienst gaat van de luchthaven naar Leeds City Rail Station, van waaruit verbinding kan worden gemaakt met alle delen van het VK.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn vertegenwoordigd bij de internationale aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Er zijn Arrow Cars beschikbaar bij de luchthaventaxistandplaats buiten het terminalgebouw.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere banken, pinautomaten, een geldwisselkantoor en een balie voor toeristeninformatie. Er zijn winkels, bars en restaurants. De Yorkshire Premier Lounge, op de eerste verdieping van de vertreklounge, biedt een volledige bardienst, gratis kranten, wifi en telefoon. Toegang tot de lounge kan worden verkregen door een lidmaatschap aan te gaan, of door een eenmalige toegangsprijs van ongeveer £ 20 te betalen. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren. Parkeren kan vooraf geboekt worden via de website van de luchthaven. Tussen het terrein voor lang parkeren en het terminalgebouw, rijdt 24 uur per dag een gratis busdienst. Passagiers moeten extra tijd rekenen voor het parkeren en bereiken van de terminal. Kort parkeren bij Leeds Bradford kost £ 3 voor het eerste half uur, £ 7 voor een uur, £ 11 voor twee uur, £ 15 voor drie uur, £ 24 voor zes uur en £ 34 per dag, en bevindt zich direct tegenover het terminalgebouw. Het tarief voor lang parkeren is £ 36 voor twee dagen.

Internet

Er is gratis wifi in de terminal.