KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Klassieke rode Londense telefooncellen
 

Praktische info Londen, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Het legendarische metronetwerk van Londen blijft de snelste en gemakkelijkste manier om de stad te verkennen, hoewel deze in het spitsuur beter kan worden vermeden. De beroemde rode bussen zijn een plezierigere, zij het langzamere, manier om rond te reizen. De alom aanwezige zwarte taxi's zijn uitstekend, maar Uber en andere taxi-apps zijn ook populair. De belangrijkste attracties in Londen liggen redelijk dicht bij elkaar; als het weer goed is, zijn te voet gaan of een rivierboot nemen goede opties. Autorijden is geen goede optie in het centrum van Londen, want een parkeerplek is moeilijk te vinden en enorm duur. Bovendien moet er ook een 'filetoeslag' worden betaald door personen die van maandag tot vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur het centrum van Londen in rijden.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

De netspanning in het VK is 240 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen zijn standaard.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in bijna alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere kaarten wordt aangeraden van tevoren de gangbaarheid ervan te controleren bij de creditcardmaatschappij. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Er is goede mobiele dekking en veel cafés en restaurants bieden gratis wifi aan.

Alarmnummer

999/112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Londen Heathrow

www.heathrow.com

Vervoer naar de stad

De snelste manier om naar Londen te reizen is met de Heathrow Express-trein, die om de 15 minuten vertrekt naar Paddington Station; een rit van 15 minuten die buiten het spitsuur online £ 22 en aan boord £ 27 kost. Paddington heeft goede verbindingen met andere treinstations in Londen en alle delen van Londen via de London Underground. Heathrow ligt ook aan de Piccadilly-metrolijn, die passagiers in ongeveer 50 minuten naar het centrum van Londen brengt. De National Express-busdienst rijdt naar het centrum van Londen en andere plaatsen en steden in het VK.

Autoverhuur

Autohuuropties zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

De zwarte taxi's van Londen bedienen luchthaven Heathrow; de reis naar het centrum van Londen duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. Taxi's zijn voorzien van een meter en het tarief van luchthaven Heathrow naar het centrum van Londen bedraagt ongeveer £ 48-90. Buiten elke terminal zijn taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Terminal 1 is niet langer in gebruik. Terminals 2 en 3 bevinden zich op loopafstand van elkaar, met een gemiddelde looptijd van 11 minuten van het ene uiteinde tot het andere. Terminals 4 en 5 zijn met elkaar verbonden via de gratis Heathrow Express-trein. Reken ongeveer 15 minuten voor de reistijd tussen de terminals.

Voorzieningen

Er zijn verschillende winkels, bars en restaurants, pinautomaten, geldwisseldiensten, bagagedepots, apotheken en postdiensten in alle terminals. Een spa die massages biedt bevindt zich in terminal 5. Er zijn viplounges in terminal 2 en 3. Er zijn bidruimtes voor verschillende geloven in elke terminal en de kapel van St. George bevindt zich tussen terminal 2 en 3, nabij het centrale busstation. Er zijn faciliteiten om te douchen in terminal 3.

Parkeren

Er is korte parkeergelegenheid naast de luchthaven. Een gratis shuttlebus verbindt de terminals met de terreinen voor lang parkeren en zakelijk parkeren. Daarnaast is er op alle terminals valet parking beschikbaar.

Internet

Er is gratis wifi. Als u zich inschrijft bij Heathrow Rewards krijgt u een snellere verbinding.

Luchthavens in de buurt