Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Praktische info Norwich, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Er zijn vele mogelijkheden om Norwich te verkennen, want het stadscentrum is vlak en redelijk compact. Veel bezoekers kiezen ervoor om een auto te huren, want de wegen zijn eenvoudig te navigeren en het verkeer is redelijk beschaafd. Reizigers die ervoor kiezen om niet zelf te rijden zullen ontdekken dat de bussen van FirstGroup handig zijn om lokale bestemmingen, zoals het treinstation, het uitgaansdistrict aan de rivier, de universiteit en de luchthaven te bereiken. Enkele kaartjes en dagpassen zijn beschikbaar in kaartjesautomaten bij de bushaltes. Er zijn ook taxi's met een meter, maar het stadscentrum is klein genoeg om comfortabel te voet te verkennen.

Tijdzone

GMT (GMT+1 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote plaatsen en steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Norwich

www.norwichairport.co.uk

Vervoer naar de stad

Abellio Greater Anglia en East Midlands runnen treindiensten naar Norwich vanuit Londen; het treinstation van Norwich bevindt zich in het centrum van de stad en is per taxi of bus bereikbaar. First Earstern Counties Buses biedt met bus 27 vervoer naar Hellesdon (dat op loopafstand van de luchthaven ligt) naar het stadscentrum.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven op de luchthaven zijn onder andere Avis, Hertz en Europcar.

Luchthaventaxi's

Norwich Airport Taxis is de officiële taxidienst bij de luchthaven en de taxistandplaats is naast het hoofdterminalgebouw.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere geldwisseldiensten, een executive lounge, een luchthavenhotel, eerstehulpfaciliteiten, een informatiebalie, taxfreewinkels, een café, en een bar en cafetaria. Houdt er rekening mee dat de luchthaven een rookvrije zone is.

Parkeren

Kort parkeren is de eerste 15 minuten gratis. Lang parkeren is mogelijk vanaf een dagtarief van £ 30.

Internet

Er is in de hele terminal gratis wifi beschikbaar. U kunt hiervoor verbinding maken met het netwerk genaamd "EE Wi-Fi".