Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Kanoën op Moraine Lake, Calgary
 

Praktische info Calgary, Canada

Vervoer in de stad

Rondtrekken in Calgary is eenvoudig, omdat de meeste bezienswaardigheden van de stad geconcentreerd zijn in het centrum. De straten in het centrum zijn aangelegd in een genummerde rastervorm, met lanen van oost naar west en straten van noord naar zuid, terwijl de buitenwijken meer meanderende straten hebben die verwarrend kunnen zijn voor bezoekers. Vanwege het rastersysteem kan het centrum van Calgary op een eenvoudige manier te voet worden verkend. Het Eau Claire-marktgebied en het winkelcentrum Stephen Avenue zijn prettige gebieden die alleen toegankelijk zijn voor voetgangers. Het openbaar vervoersysteem van Calgary is efficiënt en betrouwbaar, met een lightrail- en bussysteem in het centrum. De lightrail rijdt elke dag van 04.00 uur tot middernacht en de bussen rijden van 05.00 uur tot middernacht en tot 01.00 uur op enkele routes. Er is een gratis zone in het centrum van de stad en in andere delen kan een kaartje worden gekocht bij veel supermarkten. Er zijn voldoende taxi's beschikbaar, die kunnen worden aangeroepen of besteld kunnen worden via de centrale. Houdt er rekening mee dat taxi's hoofdzakelijk rijden in de centrale delen van de stad. Autorijden is in Calgary redelijk stressvrij. Veel straten zijn eenrichtingswegen en de straten die zijn aangegeven als 'transit only' zijn alleen bestemd voor het openbaar vervoer. Parkeerplekken in het centrum zijn schaars en verwarrend, want de stad maakt gebruik van een automatisch betaalsysteem waarbij u uw zone en kentekennummer in moet voeren bij een betaalautomaat. Het is vaak eenvoudiger om op een privéterrein te parkeren. Er zijn verschillende bedrijven die auto's verhuren in Calgary.

Tijdzone

GMT-7 (GMT-6 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. De meeste aanbieders van mobiele telefonie hebben roamingovereenkomsten met Canadese bedrijven, maar het is goedkoper om een pay-as-you-go SIM-kaart (betalen voor werkelijk gebruikte belminuten) te kopen wanneer u van plan bent langere tijd in het land te blijven.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Calgary

www.yyc.com

Vervoer naar de stad

Er rijden een aantal busdiensten tussen de luchthaven, het stadscentrum en andere bestemmingen in Alberta. Calgary Transit biedt een openbare busdienst van en naar de luchthaven. Er is ook een snelshuttlebus vanaf de luchthaven die de meeste hotels in de regio Calgary aandoet en verschillende hotels bieden een gratis shuttlebusdienst. Luchthaventaxi's zijn beschikbaar buiten de aankomsthal.

Autoverhuur

Alamo, Budget, Avis, Hertz, National, en Thrifty zijn allen vertegenwoordigd bij de luchthaven en zijn te vinden in het autoverhuurcentrum tegenover het hoofdterminalgebouw.

Luchthaventaxi's

Luchthaventaxi's zijn beschikbaar buiten de aankomsthal.

Voorzieningen

Er zijn winkels en taxfreewinkels, restaurants en bars, pinautomaten, geldwisselfaciliteiten en een informatiestand in de terminal. Er is tevens een zaken- en internetcentrum en een winkel die mobiele telefoons verhuurt. Gehandicapte passagiers worden goed verzorgd en er zijn voldoende speelfaciliteiten voor kinderen.

Parkeren

Alle parkeerterreinen bevinden zich op loopafstand van de terminal. Het starttarief voor kort parkeren is C$ 7,50 voor het eerste uur, met een daglimiet van C$ 49,95. Lang parkeren is mogelijk voor ongeveer C$ 27 per dag, met kortingen op de goedkopere Economy terreinen.

Internet

De internationale luchthaven van Calgary biedt gratis wifi voor passagiers.