Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Stadsdeel Le Plateau, Montreal
 

Praktische info Montreal, Canada

Vervoer in de stad

De logische indeling van Montreal, gecombineerd met een uitgebreid en super-efficiënt openbaar vervoersysteem (metro-, bus- en forensenspoordiensten) maken dat rondreizen in de stad gemakkelijk is. Bij goed weer bieden de honderden kilometers fietspaden gestrekt over het eiland een gezondere en aangename optie. Het openbaar vervoer wordt gerund door de Montreal Transport Society, ook STM genaamd. De smetteloze metro heeft tientallen stations langs vier verschillende lijnen met verschillende haltes in het ondergrondse winkelcentrum. De metrohaltes zijn allemaal geïntegreerd in een uitgebreid netwerk van stadsbusroutes. De metro- en busdiensten rijden tussen 05.30 en 01.00 uur, met een beperkte nachtbusdienst die het gat opvult. De binnenstaddiensten sluiten op hun beurt aan op een forensenspoornetwerk die de buitenwijken bedient. De tarieven in zowel de bus als de metro zijn standaard en overstappen is gratis; er is een toeristenpas met korting beschikbaar voor de bus en de metro. Taxi's met een meter kunnen in het centrum op straat worden aangeroepen of telefonisch worden besteld. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in de stad, maar de wegen zijn vaak druk en files zeer gebruikelijk.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. De meeste aanbieders van mobiele telefonie hebben roamingovereenkomsten met Canadese bedrijven, maar het is goedkoper om een pay-as-you-go SIM-kaart (betalen voor werkelijk gebruikte belminuten) te kopen wanneer u van plan bent langere tijd in het land te blijven.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Montreal-Pierre Elliott Trudeau

www.admtl.com

Vervoer naar de stad

Er is een luchthavenshuttlebusdienst naar het centrum van Montreal en naar de belangrijkste hotels in de binnenstad.

Autoverhuur

Alamo, Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty zijn er vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's met meter zijn ruim beschikbaar en staan buiten de bagage-afhaalband op de begane grond te wachten. Het minimumtarief voor een rit vanaf de luchthaven is C$ 17. Een rit naar het centrum van Montreal heeft een vast tarief van C$ 40.

Voorzieningen

Het vertrekniveau biedt pinautomaten en geldwisselkantoren, alsook taxfree- en andere winkels. Er zijn verschillende restaurants, bars en cafés aanwezig op beide verdiepingen en toegang tot wifi is beschikbaar in de hele terminal. Er zijn zakelijke faciliteiten beschikbaar in de viplounge. Gehandicapte reizigers worden goed verzorgd; passagiers met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Express parking (voor ophalen en brengen) kost C$ 5 voor de eerste 20 minuten en C$ 35 per dag. Er is gelegenheid tot kort parkeren bij Proxiparc en Hotel Park, wat C$ 5 voor 20 minuten en C$ 25 voor een dag kost. Lang parkeren is het goedkoopst bij Econoparc voor C$ 15 - C$ 22 per dag en CA$ 72 - C$ 99 per week, en het parkeerterrein is verbonden met de terminal via een gratis shuttledienst. Er is tevens valet parking beschikbaar; het ontvangstgebied is naast de terminal.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de terminal, wat één uur gratis is.