Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De boulevard van Vancouver
 

Praktische info Vancouver, Canada

Vervoer in de stad

Het geïntegreerde openbaar vervoersysteem van Translink is zowel uiterst efficiënt als voordelig. De gecomputeriseerde SkyTrain (lightrail) heeft naast ondergrondse haltes in het centrum een verhoogd spoor. De laatste toevoeging, de Canada-lijn, verbindt nu het centrum met de internationale luchthaven van Vancouver. Het Translink-systeem omvat ook bussen, elektrische trolleybussen, West Coast Express-treinen (alleen op weekdagen) en SeaBus-passagiersveerboten die het centrum verbinden met het noorden van Vancouver. Het netwerk bereikt elk deel van de stad, inclusief de stranden en skihellingen. Na middernacht wordt het reguliere bussysteem vervangen door een beperkte 'Owl'-nachtbusdienst op belangrijke routes. De tarieven zijn gebaseerd op een zonesysteem en kaartjes zijn 90 minuten geldig, inclusief overstappen, in de bussen, de SkyTrain en de SeaBus, vanaf het moment dat ze gevalideerd worden. Taxi's zijn gemakkelijk te vinden bij taxistandplaatsen, hotels of telefonisch te bestellen, maar kunnen buiten de binnenstad lastig zijn om aan te roepen. Het verkeer en het wegennet van Vancouver is redelijk goed georganiseerd, maar het huren van een auto is in de stad niet nodig, omdat het openbaar vervoer meer dan toereikend is.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. De meeste aanbieders van mobiele telefonie hebben roamingovereenkomsten met Canadese bedrijven, maar het is goedkoper om een pay-as-you-go SIM-kaart (betalen voor werkelijk gebruikte belminuten) te kopen wanneer u van plan bent langere tijd in het land te blijven.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Vancouver

www.yvr.ca

Vervoer naar de stad

De Canada Line verbindt de luchthaven met het centrum van Vancouver in ongeveer 25 minuten. De dienst rijdt om de 8-20 minuten en kost ongeveer C$ 10 naar het centrum. Er zijn bussen met een dienstregeling beschikbaar naar het centrum van Vancouver, Whistler, Vancouver Eiland en Washington State. Gratis shuttles vervoeren passagiers naar het terrein voor lang parkeren, de zuidelijke terminal, lokale hotels en andere bestemmingen nabij de luchthaven. Openbare busdiensten naar Vancouver, Richmond en verdere bestemmingen zijn beschikbaar bij het busstation op de luchthaven.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National en Thrifty zijn naast het terminalgebouw op de begane grond vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's met een meter zijn rond de klok beschikbaar buiten de terminals. De groene borden geven aan waar de oppikpunten voor taxi's zijn. Taxi's rekenen ongeveer C$ 27 voor de 30 minuten durende rit naar het centrum. Tijdens het spitsuur is de prijs hoger en duurt de rit langer. Er wordt een fooi van 10 tot 15 procent verwacht.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttle beschikbaar naar de terminal Airport South.

Voorzieningen

De hoofdterminal beschikt over pinautomaten, geldwisselkantoren en een bank. Er zijn verschillende bars, restaurants en fastfood-zaken verspreid over de luchthaven, alsook verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels, een bagagedepot en een medisch centrum. Daarnaast zijn er ook speelruimtes voor kinderen.

Parkeren

De internationale luchthaven van Vancouver biedt verschillende parkeermogelijkheden in de parkeergarage recht tegenover de terminals. Parkeren kost C$ 8 per uur, maar er zijn kortingstarieven voor hele dagen of weken beschikbaar. Het goedkopere Economy-parkeerterrein bevindt zich op korte loopafstand van de terminal, terwijl het terrein voor lang parkeren een handige verbinding met de terminals heeft via een shuttlebus.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de gehele luchthaven.