Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Houston

Downtown Houston
 

Praktische info over Houston

Vervoer in de stad

Bezoekers aan Houston wordt aangeraden een auto te huren, wat relatief goedkoop is en de snelste en gemakkelijkste manier om de uitgespreide stad te verkennen. Er zijn voldoende parkeerterreinen en er is een goed onderhouden wegennet. Om een auto te huren is een volledig nationaal rijbewijs vereist en chauffeurs dienen minimaal 25 jaar oud te zijn (sommige bedrijven verhuren auto's aan personen tussen de 21 en 24 jaar voor een toeslag). Zij die kiezen voor het openbaar vervoer, zullen ontdekken dat de Metropolitan Transit Authority (Metro) zeer toereikend is met een efficiënte en uitgebreide busdienst, en een lightrail-lijn die Downtown, Midtown, het museumdistrict, Hermann Park, het Texas Medisch Centrum en Reliant Park met elkaar verbindt. Er is gepast geld nodig voor de betaalkastjes in de bus, of kunt vooraf muntjes of een dagpas kopen bij lokale winkels met het Metro-logo. Taxi's zijn een nogal dure optie, maar ze zijn in het centrum wel ruimschoots beschikbaar.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de grote en kleine steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 19 jan 18 jan
Presidentendag 16 feb 15 feb
Herdenkingsdag 25 mei 30 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 7 sept 5 sep
Dag van Columbus 12 okt 10 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 26 nov 24 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Houston heeft een vochtig subtropisch klimaat. Overheersende winden brengen de hitte vanuit de Mexicaanse woestijnen en vocht uit de Golf van Mexico gedurende het grootste deel van het jaar. De zomers zijn broeierig heet en vochtig, waardoor airconditioning eerder een noodzaak is dan een luxe. In de zomer (juni tot augustus) varieert de gemiddelde temperatuur van 23°C tot 35°C; en in de winter (december tot februari) ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 6°C en 19°C. De zomers worden gekenmerkt door onweersbuien in de namiddag, die op de meeste dagen regen met zich meebrengen, en soms tornado's. De winters, daarentegen, zijn koel en gematigd, zonder sneeuw maar met enige regen.

Intercontinentale luchthaven George Bush

www.fly2houston.com/iah

Vervoer naar de stad

Er zijn verschillende shuttlediensten, waaronder minibusjes en limousines, beschikbaar vanaf de luchthaven naar het centrum van Houston en verschillende andere bestemmingen, waaronder Galveston, een resortstad aan de Golfkust. Gedeelde ritdiensten van SuperShuttle halen u op bij elk huis of bedrijf. De Houston Metro biedt openbare busdiensten van de zuidzijde van terminal C, waaronder een luchthaven-sneldienstbus. Verschillende hotels hebben gratis busjes en er zijn gratis telefoons in de bagage-afhaalruimte.

Autoverhuur

De luchthaven wordt bediend door belangrijke autoverhuurbedrijven die werken vanuit een gezamenlijke autoverhuurfaciliteit, welke vanuit de terminals te bereiken is met een shuttlebus. Bedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Buiten elke terminal zijn taxi's met meters beschikbaar. Er wordt $ 2,75 aan voorrijkosten bij de meter opgeteld, plus $ 1 voor ritten tussen 20.00 en 06.00 uur.

Transfer tussen terminals

De automatisch bestuurde tram van TerminaLink verbindt terminal A,B,C, E en het gebouw voor internationale aankomsten. Er is ook een ondergrondse interterminaltrein die de vijf terminalgebouwen met elkaar verbindt.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere vele eet- en drinkgelegenheden, van formele restaurants tot fastfood. Er zijn ook veel krantenkiosken en speciaalzaken op de luchthaven. Er zijn taxfreewinkels in de internationale terminal. Banken, pinautomaten en geldwisseldiensten zijn aanwezig op de luchthaven De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Parkeertarieven beginnen bij $ 3 per uur met een daglimiet van $ 19, en de parkeerterreinen bevinden zich nabij alle terminals. Een gratis shuttlebusdienst verbindt de parkeerterreinen met de terminals.

Internet

In de hele terminal is gratis wifi beschikbaar.