Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Miami

Art-decogebouwen, Miami
 

Praktische info over Miami

Vervoer in de stad

De belangrijkste pijler van het openbaar vervoersysteem van Miami is de Metrobus; het netwerk is echter uitgebreid en het kost tijd om eraan gewend te raken. Het tarief is standaard voor elke bestemming. Als u moet overstappen op een andere bus, vraagt u bij het kopen van een kaartje om een overstap, omdat dit extra kost. Er is ook een verhoogde treindienst, de Metrorail genaamd, die om de mijl een station heeft op de rit naar Miami Noord en Miami Zuid, alsook een verhoogde monorail, de Metromover, die geweldige uitzichten over het centrum van Miami en Biscayne Bay biedt en aansluit op bussen en treinen. De meeste bezoekers nemen echter een taxi of huren een auto. Dit kan handiger zijn, omdat de stad uitgespreid ligt over een groot gebied. Om een auto te huren, moet de bestuurder ouder dan 21 jaar zijn, in het bezit zijn van een geldige creditcard en, indien afkomstig uit het buitenland, van een paspoort en een Engelstalig rijbewijs. De lokale automobilisten kunnen agressief zijn.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de grote en kleine steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 19 jan 18 jan
Presidentendag 16 feb 15 feb
Herdenkingsdag 25 mei 30 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 7 sept 5 sep
Dag van Columbus 12 okt 10 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 26 nov 24 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Groot-Miami geniet van een subtropisch klimaat dat het hele jaar door voor voldoende zonneschijn zorgt. Bescherming tegen de zon wordt aangeraden, zelfs als de temperaturen getemperd worden door koele briesjes afkomstig van de oceaan. In de zomer worden temperaturen rond de 30°C bereikt. De winters zijn typerend voor de 'Sunshine State', met temperaturen tussen de 16°C en 27°C. Regen valt meestal in de zomer en vroege herfst. De luchtvochtigheid is in de zomer doorgaans tussen de 85 en 90 procent, wat Miami tot een van de vochtigste steden van de VS maakt. Miami is het hele jaar door een geweldige bestemming; veel reizigers geven er echter de voorkeur aan om de massa's in december en januari, en de drukkende hitte van juli en augustus te ontwijken.

Internationale luchthaven Miami

www.miami-airport.com

Vervoer naar de stad

De luchthaven heeft een goede verbinding met het nieuwe Miami Intermodal Centre (Centraal Station) via de gratis MIA Mover elektrische trein. Van hieruit bieden verschillende diensten van de Miami-Dade Transit Department verbindingen met de wijdere omgeving van Miami. Dit zijn onder andere de lokale Metrobus met vaste dienstregeling, een Metrorail-openbaarvervoersysteem, een vast spoorwegsysteem met als specifieke bestemmingen het centrum van Miami en Brickell, en de TriRail-forensentrein naar Broward en Palm Beach-counties.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig in het nieuwe Miami Intermodal Centre (Centraal Station), dat verbonden is met de luchthaven via de gratis MIA Mover elektrische trein. Bedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Taxi's en shuttles zijn beschikbaar op het aankomstniveau, buiten bij de bagageband. Op verzoek zijn er rolstoeltoegankelijke taxi's en shuttles beschikbaar. De tarieven naar het stadscentrum zijn ongeveer $ 24 in een taxi en $ 15 in een shuttle (het geschatte shuttlebedrag is per persoon en de tarieven variëren bij extra passagiers).

Transfer tussen terminals

De drie terminals zijn met elkaar verbonden via voetpaden en treinen.

Voorzieningen

Er zijn 24 uur per dag talrijke restaurants, bars, cafés en fastfood-ketens geopend. Er zijn tientallen winkels aanwezig, waaronder taxfree. De luchthaven beschikt ook over pinautomaten, geldwisselkantoren, een barbier/kapsalon, een kapel, een fitnessclub, een kunstgalerij en een zwembad op het dak. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

De faciliteiten voor lang parkeren bij de internationale luchthaven van Miami bestaan uit twee meerlaagse parkeergarages. Kort parkeren is daar ook mogelijk, nabij de terminals. De tarieven voor de parkeergarages bedragen $ 6 voor het eerste uur en $ 17 voor drie uur tot een volledige dag.

Internet

Er is wifi aanwezig voor $ 4,95 voor 30 minuten of $ 7,95 per dag.