Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De Space Needle, Seattle
 

Praktische info Seattle, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Het centrum van Seattle heeft goed openbaar vervoer, met een uitstekend bussysteem en een verhoogde monorail op hoge snelheid die de binnenstad verbindt met het Seattle Center en uitzichten over de haven en verder biedt. Het bussysteem is het meest uitgebreid en rijdt de hele nacht, maar na 20.00 uur minder frequent. Bussen bieden tussen 06.00 tot 19.00 uur gratis vervoer in de binnenstad tussen de waterkant en 6th Avenue en Pioneer Square en Battery Street. De tarieven in de bussen en trams zijn iets duurder tijdens de spitsuren en ze rijden niet op zondag. Taxi's kunnen worden genomen vanaf taxistandplaatsen of telefonisch worden besteld. Parkeren in Seattle is duur en beperkt, maar het verkeer is buiten de spitsuren niet al te druk en de stad is redelijk eenvoudig te navigeren. Het huren van een auto voor excursies buiten de stad is een goede optie.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Seattle-Tacoma

www.portseattle.org/seatac

Vervoer naar de stad

Het Sea-Tac luchthavenstation biedt passagier een directe verbinding tussen de luchthaven en het centrum van Seattle. Het station bevindt zich op de vierde verdieping van de hoofdparkeergarage bij de luchthaven. De Shuttle Express biedt deur-tot-deur shuttlediensten die regelmatig vertrekken naar nabij gelegen plaatsen en steden. Public Metro Transit-bussen rijden volgens een 24-uurs dienstregeling naar bestemmingen in en rond Seattle.

Autoverhuur

Alamo, Avis, Budget, Hertz en National hebben faciliteiten bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Om een taxi te regelen kunt u gebruik maken van de telefoons op straat of een van de informatiestands bezoeken.

Transfer tussen terminals

De terminals zijn met elkaar verbonden via een ondergrondse people-mover.

Voorzieningen

De faciliteiten bij de luchthaven zijn uitvoerig, waaronder verschillende fastfood-restaurants en restaurants met volledige bediening. De luchthaven heeft pinautomaten en geldwisselbalies, en biedt ook een dierenuitlaatgebied, een massagebar, schoenenpoetsdiensten, rookruimtes en een bagagedepot.

Parkeren

De parkeertarieven bij luchthaven Sea-Tac variëren van $ 4 per uur tot dagtarieven van $ 35. Er zijn ook tarieven voor lang parkeren van $ 28 per dag of $ 130 per week.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de gehele luchthaven.