Algemene voorwaarden van à la carte maaltijden in Economy Class

Op veel intercontinentale KLM vluchten bieden we à la carte maaltijden aan. Hieronder vindt u alles over het bestellen van een à la carte maaltijd.
 

1. A la carte maaltijden

1.1 KLM biedt u de mogelijkheid om tegen betaling vooraf een maaltijd te selecteren, die in Economy Class tijdens uw KLM-vlucht wordt geserveerd. Deze service wordt “à la carte maaltijd” genoemd. De optionele service wordt aangeboden tijdens het online boeken en online inchecken via KLM.com en via ‘Mijn Reis’. Bestellen is mogelijk voor de meeste intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM en vertrekkend vanuit Amsterdam (met een KL-vluchtnummer of ander vluchtnummer). Overigens blijven de gewone (gratis) maaltijden eveneens beschikbaar.
1.2 De à la carte maaltijden die tijdens de KLM-vlucht worden geserveerd, kunnen in grootte van de portie, smaak of uiterlijk verschillen van de visuele en/of tekstuele beschrijving op KLM.com. De ingrediënten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving vervangen worden door soortgelijke voedselbestanddelen.
1.3 Zodra u eenmaal een à la carte maaltijd heeft besteld, is het niet meer mogelijk om uw bestelling te wijzigen of te annuleren.
1.4 Als u vanwege een voedselallergie of -intolerantie, om religieuze of andere redenen (bijvoorbeeld omdat u vegetariër bent) een speciaal dieet volgt, kunt u tot 24 uur voor vertrek van uw vlucht een speciale maaltijd aanvragen (voor koosjere maaltijden is dit 36 uur). Als u een speciale maaltijd heeft
1.5 KLM verstrekt geen detailleerde lijst van de ingrediënten van de à la carte maaltijden. Als u een voedselintolerantie of voedselallergie heeft, adviseren we u geen à la carte maaltijd te kiezen. Alle gevolgen voortvloeiend uit een intolerantie of allergie voor een voedselbestanddeel komen geheel voor uw eigen verantwoordelijkheid.
1.6 De Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM zijn een integraal deel van deze voorwaarden.

 

2. Vereisten en bevoegdheden

2.1 Teneinde een à la carte maaltijd te bestellen, garandeert u en verklaart u dat u volledig bevoegd bent om deze overeenkomst aan te gaan en nadien gebonden bent aan de algemene voorwaarden van deze overeenkomst;
2.2 Voorts staat u ervoor in dat alle door u verstrekte informatie om een à la carte maaltijd aan te vragen correct is en dat u geen speculatieve, valse of frauduleuze reservering zult maken. Verder zult u de reservering uitsluitend maken voor uzelf of voor een ander voor wie u handelingsbevoegd bent. Deze derde dient eveneens te voldoen aan de in paragraaf 2.1 gestelde voorwaarden.
 

3. Restitutie

3.1 Mocht de door u bestelde à la carte maaltijd niet beschikbaar zijn, dan krijgt u een gewone maaltijd geserveerd. Indien we u de aangevraagde à la carte maaltijd niet serveren, of als u een vluchtupgrade naar Business Class heeft gekocht, dan heeft u recht op restitutie van het bedrag dat u voor de à la carte maaltijd heeft betaald.
3.2 Indien uw vlucht wordt gewijzigd of omgeboekt, kan het zijn dat de door u aangevraagde à la carte maaltijd niet wordt geserveerd.
3.3 Bij vrijwillige omboeking wordt uw à la carte-maaltijd niet vergoed.
3.4 U kunt restitutie aanvragen door ons restitutieformulier in te vullen.
3.5 Er vindt geen restitutie plaats als u niet aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet.
 

4. Gebruik van uw contactgegevens

4.1 Uw naam en vluchtgegevens worden door KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij en KLM Catering Services BV gebruikt voor de uitvoering van uw bestelling in overeenstemming met het KLM-privacybeleid.
4.2 Indien u ervoor kiest om uw e-mailadres te verstrekken, kunnen we dit gebruiken om u een betalingsbewijs te sturen, om u te informeren over de status van uw bestelling en om u naderhand om feedback te vragen over de à la carte maaltijdservice.