Teruggave ticketkosten

Als uw reis niet volgens plan verliep, dan bieden wij u onze excuses aan voor het ongemak.

Belangrijk: voordat u teruggave van ticketkosten aanvraagt

Zodra u teruggave aanvraagt, worden alle vluchten in uw boeking geannuleerd.

De verwerking van uw restitutieverzoek kan tot 2 weken duren. De teruggave wordt uitgekeerd in dezelfde valuta en via dezelfde betaalmethode die u bij de aankoop van uw ticket heeft gebruikt. Let op: boekingskosten en een credit card toeslag zijn niet restitueerbaar.

Online teruggave aanvragen via onderstaande ‘Teruggave aanvragen’-button of via social media is kosteloos. U kunt ook contact opnemen met het KLM Service Centre om dit voor u te regelen, maar in dat geval worden er restitutiekosten in rekening gebracht.

Als u uw ticket bij een reisagent heeft gekocht, dan dient u contact op te nemen met uw reisagent. Voor tickets die gekocht zijn bij een andere luchtvaartmaatschappij dan KLM dient u contact op te nemen met die betreffende maatschappij.

Let op: uw gehele boeking wordt geannuleerd

Teruggave aanvragen
 

Voorwaarden teruggave ticketkosten

In de volgende gevallen kunt u een teruggave aanvragen:
  • Uw KLM-vlucht werd geannuleerd, en u heeft geen alternatieve vlucht genomen.
  • Teruggave is mogelijk volgens de voorwaarden van uw KLM-ticket. Er kan een annuleringstoeslag in rekening worden gebracht.
  • U annuleerde uw reis omdat uw Europese vlucht meer dan 90 minuten vertraagd was en uw heen- en terugvlucht op dezelfde dag waren gepland.
  • U annuleerde uw intercontinentale KLM-vlucht omdat deze meer dan 3 uur vertraagd was.
  • De passagier is overleden.
  • De visumaanvraag is geweigerd.
  • Als uw aansluitende KLM-vlucht meer dan 5 uur vertraging heeft en u niet langer naar uw eindbestemming wilt vliegen.

Teruggaven worden toegekend volgens de regels van het land waar het ticket is gekocht en/of het land waar de teruggave wordt uitgekeerd.

Als u een ticket in Business Class heeft geboekt, maar heeft gereisd in Economy Class, dan kunt u voor het verschil in de ticketprijs een vergoeding aanvragen. Neem hiervoor contact op met het KLM Service Centre

Kon u niet met een KLM-vlucht mee omdat deze overboekt was?
Vraag dan een vergoeding aan