Teruggave ticketkosten

Als uw reis niet volgens plan verliep, dan bieden wij u onze excuses aan voor het ongemak.
 

Voordat u de ticketkosten terugvraagt

Belangrijk: zodra u teruggave aanvraagt, worden alle vluchten in uw boeking geannuleerd. De verwerking van uw restitutieverzoek kan 2-4 weken duren. De teruggave wordt uitgekeerd in dezelfde valuta en via dezelfde betaalmethode die u bij de aankoop van uw ticket heeft gebruikt.

Een restitutieverzoek kunt u kosteloos indienen via de onderstaande knop ‘Teruggave aanvragen' of via social media. U kunt ook het KLM Contactcentrum bellen om het verzoek voor u te regelen, hieraan kunnen kosten verbonden zijn.

Bij alle restitutieverzoeken moet de bankrekening op naam staan van één van de passagiers. Als dit niet overeenkomt, moet u een kopie van uw paspoort en een ondertekende schriftelijke machtiging (in het Engels) toevoegen aan uw online restitutieverzoek.

Als u uw ticket bij een reisagent heeft gekocht, kunt u voor een restitutieverzoek contact opnemen met uw reisagent. Voor tickets die gekocht zijn bij een andere luchtvaartmaatschappij dan KLM dient u contact op te nemen met de betreffende maatschappij.

Let op: uw gehele boeking wordt geannuleerd

Teruggave aanvragen
 
 

Voorwaarden teruggave ticketkosten

In de volgende gevallen kunt u een volledige teruggave aanvragen van het niet-gebruikte deel van uw ticket:
  • U kunt binnen 24 uur na het boeken restitutie van uw ticket aanvragen.
  • U werd geconfronteerd met een wijziging in het reisschema, en u heeft daarop besloten niet te reizen.
  • Uw KLM-vlucht werd geannuleerd, en u heeft geen alternatieve vlucht genomen.
  • U annuleerde uw reis omdat uw Europese vlucht meer dan 90 minuten vertraagd was en uw heen- en terugvlucht op dezelfde dag waren.
  • U annuleerde uw KLM-vlucht omdat deze meer dan 3 uur vertraagd was.
  • Als uw aansluitende KLM-vlucht meer dan 5 uur vertraging heeft en u niet langer naar uw eindbestemming wilt vliegen.
  • In het spijtige geval dat een passagier is overleden.
In onderstaande gevallen kunt u ook teruggave aanvragen. Echter, in deze gevallen worden de boekingskosten, de herafgiftekosten en de betalingstoeslagen niet gerestitueerd.
  • Teruggave is mogelijk volgens de voorwaarden van uw KLM-ticket. Teruggave wordt berekend op basis van de tarieven en belastingen voor de daadwerkelijk gevlogen vluchtsegmenten, minus een eventuele annuleringsboete.
  • Uw visumaanvraag is geweigerd (u dient in dit geval een document aan te leveren dat bevestigt dat uw aanvraag is geweigerd door de lokale overheid).

In deze gevallen worden de boekingskosten, herafgiftekosten en betalingstoeslagen niet gerestitueerd.


Teruggaven worden toegekend volgens de regels van het land waar het ticket is gekocht en/of het land waar de teruggave wordt uitgekeerd.

Als u een ticket in Business Class heeft geboekt, maar heeft gereisd in Economy Class, dan kunt u voor het verschil in de ticketprijs een vergoeding aanvragen. Neem dan contact op met het KLM Contactcentrum.

Als u uw vlucht(en) heeft geannuleerd om een reden die niet hierboven is genoemd en u heeft een niet-restitueerbaar ticket, dan kunt u teruggave van ongebruikte luchthavenbelasting aanvragen. Boekingskosten, herafgiftekosten en betalingstoeslagen worden niet gerestitueerd. Internationale toeslagen opgelegd door de luchtvaartmaatschappij worden niet vergoed indien uw ticketvoorwaarden geen restitutie toestaan.

Kon u niet met een KLM-vlucht mee omdat deze overboekt was? Een vergoeding aanvragen.