Vergelijk de voordelen van alle deelnemersniveaus

Als dank voor uw loyaliteit wil Flying Blue u graag behandelen als een vip. En natuurlijk geldt dat hoe vaker u vliegt, hoe exclusiever deze behandeling wordt. Het begint allemaal met Ivory, ons eerste deelnemersniveau. Maar na een upgrade naar Silver, Gold en uiteindelijk Platinum neemt het aantal voordelen steeds verder toe.

Vergelijk de voordelen van alle Flying Blue-deelnemersniveaus


IvorySilverGoldPlatinum
Bagagevoordelen

Extra ruimbagagevrijstelling¹Tot € 10 korting op uw eerste stuk betaalde ruimbagage op vluchten wereldwijd van KLM, AIR FRANCE en HOP!. ³Naast de bagagevrijstelling die op uw ticket vermeld staat, 1 extra bagagestuk op vluchten die worden uitgevoerd door SkyTeam, HOP! of Aircalin en op vluchten van/naar Corsica die worden uitgevoerd door Air Corsica.²Naast de bagagevrijstelling die op uw ticket vermeld staat, 1 extra bagagestuk op vluchten die worden uitgevoerd door SkyTeam, HOP! of Aircalin en op vluchten van/naar Corsica die worden uitgevoerd door Air Corsica..²Naast de bagagevrijstelling die op uw ticket vermeld staat, 1 extra bagagestuk op vluchten die worden uitgevoerd door SkyTeam, HOP! of Aircalin en op vluchten van/naar Corsica die worden uitgevoerd door Air Corsica.²
Extra zitcomfort op KLM-vluchtenVoorselectie in Economy Comfort---Op vluchten die worden uitgevoerd en aangeboden door KLM
Economy Comfort op KLM-vluchten10% korting25% korting50% kortingGratis
Stoelen met extra beenruimte op KLM-vluchten10% korting25% korting50% kortingGratis
Voorkeursstoelen op KLM-vluchten10% korting25% kortingGratisGratis
Keuze standaardstoelGratis tijdens het incheckenGratisGratisGratis
Extra zitcomfort op AIR FRANCE-vluchtenSeat Plus10% korting25% korting50% kortingGratis
Duo-stoel in een rij van 210% korting
25% korting
50% korting
Gratis
Duo-stoel op het bovendek van een A38010% korting25% korting50% kortingGratis
Stoel voor in de cabine10% korting25% korting50% kortingGratis
Keuze standaardstoelGratis tijdens het incheckenGratisGratisGratis

Delta Comfort+-zitplaats aan boord van Delta Air Lines-vluchten-Kosteloos⁷Kosteloos⁷Kosteloos⁷
Miles sparen met vluchten en bij partnersYesYes


Yes
Yes
Miles besteden aan vluchten en bij partnersYesYesYesYes
Meer award tickets beschikbaarFlex Award in Economy ClassJa, voor Business Class-passagiersJa, voor Business Class-passagiersJa, voor Business Class-passagiers
Award upgradeYesYesYesYes
First Class award tickets en award upgrades van AIR FRANCE-YesYesYes
Level Miles meenemen-YesYesYes
Behoud uw deelnemersniveau tijdens uw zwangerschapsverlof-YesYesYes
Platinum for Life---Ja, na 10 achtereenvolgende jaren van Platinum-deelname
Priority services¹-
•Voorrang bij het inchecken
•Voorrang bij de bagageafgifte
•Voorrang bij het aan boord gaan voor Silver-deelnemers: aan boord gaan na SkyPriority-, maar voor Economy Class-passagiers
SkyPriority services:
•Voorrang bij het inchecken
•Voorrang bij de bagageafgifte
•Voorrang bij het aan boord gaan
•Voorrang bij douane
•Voorrang bij ticketkantoren en transferbalies
•Voorrang bij de bagageafhandeling

SkyPriority services:
•Voorrang bij het inchecken
•Voorrang bij de bagageafgifte
•Voorrang bij het aan boord gaan
•Voorrang bij douane
•Voorrang bij ticketkantoren en transferbalies
•Voorrang bij de bagageafhandeling

Elite-bonus
-
50%75%100%
Gratis transfers¹⁵--Gratis transfers tussen Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly met de Bus DirectGratis transfers tussen Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly met de Bus Direct
Platinum Service Line---Yes
Exclusieve reserveringsservice-YesYesYes
Korting bij Flying Blue-partnersYes
Yes
Yes
Yes
Nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen
Yes

YesYesYes
Flying Blue-account voor snel & handig reserverenYesYesYesYes
Loungetoegang-Ja, dat is mogelijk tegen bijbetaling¹¹ bij bepaalde KLM-, AIR FRANCE- en Delta Air Lines-luchthavenlounges als u op dezelfde dag (door)reist op een internationale vlucht die door SkyTeam uitgevoerd wordt.Ja, tot alle SkyTeam-lounges wereldwijd wanneer u op dezelfde dag reist of een aansluiting maakt met een internationale vlucht die door SkyTeam wordt uitgevoerd.¹° De mogelijkheid om gratis een gast uit te nodigen en tegen betaling meerdere gasten¹¹ Elke gast dient te voldoen aan dezelfde reisvoorwaarden als de gastheer/gastvrouw.Ja, tot alle SkyTeam-lounges wereldwijd wanneer u op dezelfde dag reist of een aansluiting maakt met een internationale vlucht die door SkyTeam wordt uitgevoerd.¹° De mogelijkheid om gratis een gast uit te nodigen en tegen betaling meerdere gasten.¹¹ Elke gast dient te voldoen aan dezelfde reisvoorwaarden alsde gastheer/gastvrouw.
Gegarandeerde zitplaats in Economy Class¹²-
-Op langeafstandsvluchten met KLM, AIR FRANCE of SkyTeam-partners¹³Op langeafstandsvluchten met KLM, AIR FRANCE of SkyTeam-partners¹³
Voorkeursbehandeling op wachtlijsten-YesYesYes
Voorkeursbehandeling op de stand-by lijst-YesYesYes


¹In Economy Class of Premium Economy Class mag dit extra bagagestuk niet zwaarder zijn dan 23 kg. In Business Class of First Class is het maximumgewicht 32 kg.
²In geval van vluchten op basis van gewichtsconcept: extra bagagevrijstelling van 10 kg (Silver), 15 kg (Gold) of 20 kg (Platinum).
³Dit voordeel geldt voor vluchten die worden aangeboden en uitgevoerd door KLM, AIR FRANCE en HOP!. U ontvangt € 5 korting op uw eerste stuk betaalde ruimbagage op enkele vluchten binnen Frankrijk en Europa indien het bagagetarief € 20 is en u het bagagestuk vooraf boekt via KLM.com, airfrance.com of hop.com. In alle andere gevallen ontvangt u € 10 korting. Let op: U ontvangt ook een korting van € 10, USD 10 of CAD 15 als u op of na 7 december 2017 een eerste stuk betaalde ruimbagage boekt voor vluchten vanaf 10 april 2018 tussen Europa en de VS, Canada of Mexico.
⁴Let op: u kunt deze zitplaatsopties niet bij de gates aanvragen. Bovendien is de korting na boarding niet meer geldig. De kortingsregeling is niet van toepassing als u een stoel boekt met Miles.
⁵Indien beschikbaar, profiteren Platinum-deelnemers van een automatische voorselectie op stoelen in Economy Comfort op vluchten die worden uitgevoerd en aangeboden door KLM. Indien er geen stoelen in Economy Comfort beschikbaar zijn, profiteren Platinum-deelnemers van een automatische voorselectie op stoelen met extra beenruimte. Indien er geen stoelen met extra beenruimte beschikbaar zijn, profiteren Platinum-deelnemers van een voorkeursstoel.
⁶Voordeel geldt ook voor vluchten aangeboden door Delta Air Lines en uitgevoerd door KLM of AIR FRANCE.
⁷Op de dag van vertrek worden Comfort+-zitplaatsen toegewezen bij de gate op basis van beschikbaarheid. Ongeacht de Flying Blue Elite-status kunnen Delta Comfort+-stoelen niet worden gereserveerd op een Basic Economy-ticket (E).
⁸Op 31 december van ieder jaar mogen alle Flying Blue Elite-deelnemers de Level Miles die zij meer hebben gespaard dan het minimum dat nodig is om hun huidige niveau te behouden, meenemen naar het volgende jaar. Dit geldt ook als zij een hoger niveau hebben bereikt. Indien u over het afgelopen jaar niet uw huidige deelnemersniveau heeft behouden, kunnen uw Level Miles niet worden meegenomen naar het volgende jaar.
⁹Eén verzoek per zwangerschapsverlof, aan te vragen na verlies van uw deelnemersniveau.
¹°Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers hebben na een internationale langeafstandsvlucht aangeboden door AIR FRANCE of KLM gratis toegang tot de aankomstlounge in Terminal 2C op Paris-Charles de Gaulle.
¹¹De toegangsprijs voor de lounge verschilt per luchthaven en toegang is op basis van beschikbaarheid.*
* Platinum-deelnemers en hun kinderen (0-18 jaar) hebben gratis toegang tot de KLM Crown Lounges op Amsterdam Airport Schiphol mits ze op dezelfde vlucht reizen. Platinum-deelnemers en hun kinderen (18-24 jaar) reizend op dezelfde vlucht krijgen tegen een gereduceerd tarief van € 15 of 3.000 Miles per kind toegang tot de lounge.
In de KLM Crown Lounge 52 voor non-Schengenlanden op Amsterdam Airport Schiphol geldt dat:
- Gasten van onze Flying Blue Platinum- en Flying Blue Gold-deelnemers zijn met uitzondering van de piekuren (iedere ochtend van 07.30 uur tot 11.00 uur) de hele dag welkom.
- Gasten van Ultimate-, Skipper- en Club 2000-deelnemers zijn de hele dag welkom in onze lounge.
¹²Uw zitplaats in Economy Class wordt gegarandeerd op alle langeafstandsvluchten met KLM, AIR FRANCE of een van de SkyTeam-partners waarvoor tegen het volle tarief en uiterlijk 24 uur voor vertrek een ticket wordt gereserveerd.
¹³Op full-fare tickets die minstens 24 uur van tevoren zijn geboekt en enkel als Economy, Business, en zo van toepassing First Class, volboekt zijn.
¹⁴Toon aan de incheckbalie een geldige kaart van uw frequent flyer programma om op TAROM-vluchten te profiteren van de SkyTeam Elite- of Elite Plus-voordelen.
¹⁵Deze dienst is gratis voor de Flying Blue Elite Plus-leden op vertoon van de fysieke kaart.