Overstappen op een andere vlucht

Op Amsterdam Airport Schiphol is overstappen op KLM- en andere SkyTeam-vluchten heel eenvoudig. Moet u overstappen? Ga dan naar een van onze selfservice kiosken om uw vluchtgegevens te bekijken en uw boardingpass af te drukken.
 

Video ‘Easy transfer’

Bekijk de video over overstappen op Amsterdam Airport Schiphol (alleen Engels).

 

Overstappen op Amsterdam Airport Schiphol

Bij het inchecken voor de eerste vlucht van uw reis ontvangt u de volgende documenten:

  • Een boardingpass voor uw eerste vlucht
  • Een boardingpass voor uw aansluitende vlucht
  • Een folder over overstappen op Amsterdam Airport Schiphol

 

De standaard overstaptijd op Amsterdam Airport Schiphol naar een vlucht binnen Europa is 40 minuten. Voor het overstappen op een intercontinentale vlucht heeft u 50 minuten.

Als u van een ‘Schengenland’ naar een ‘niet-Schengenland’ reist, of andersom, dan kunnen er extra veiligheids- en paspoortcontroles zijn. Deze kunnen uw overstaptijd verlengen.

Wanneer er niet genoeg overstaptijd is om uw volgende vlucht te halen, wordt u automatisch omgeboekt naar een andere vlucht. Uw bagage wordt doorgelabeld: u hoeft deze niet op te halen en opnieuw in te checken. Via onze kiosk kunt u uw gewijzigde vluchtgegevens raadplegen en uw nieuwe boardingpass afdrukken.

Als u op Schiphol tijd over heeft, dan is er van alles te doen. Bekijk de kaart van Schiphol. Ga bijvoorbeeld winkelen in het See Buy Fly-winkelcentrum of bezoek het Rijksmuseum Amsterdam Airport Schiphol, waar permanent tien werken van meesters uit de Nederlandse Gouden Eeuw tentoongesteld worden.

Lees meer over
Lees meer over luchthaven Schiphol

Vluchten vanuit Azië: aankomst of transfer in Amsterdam 
Bij aankomst in Amsterdam staan onze Chinees-, Koreaans- en Japanssprekende medewerkers klaar om u te helpen met eventuele vragen. Stapt u over op een andere vlucht, dan kunt u terecht bij een van onze selfservice kiosken. Deze automaten staan overal verspreid op Schiphol en zijn ook beschikbaar in het Chinees, Koreaans en Japans.

Lees verder over

 

Kiosken

Stapt u over op Schiphol? Dan kunt u uw vluchtgegevens bekijken op een van de kiosken op de luchthaven. Er zijn er ongeveer 100 en u vindt deze verspreid op de luchthaven, bijvoorbeeld aan het begin van elke pier. Inloggen kan eenvoudig door uw paspoort, boardingpass of frequent flyerkaart te scannen.

U vindt dan de laatste informatie over uw vlucht, zoals het gatenummer, instaptijd en vertrektijd. Als u wilt kunt u uw stoel nog wijzigen of een extra comfortabele stoel aan boord regelen.

Mocht u uw aansluiting hebben gemist, dan kunt u op de selfservice kiosk zien naar welke alternatieve vlucht u bent omgeboekt. U kunt meteen uw nieuwe boardingpass afdrukken. Eventuele vouchers voor een drankje of maaltijd vindt u ook op de kiosk. 

Lees meer over de

 

Overstappen op Parijs-Charles de Gaulle en Londen-Heathrow

Parijs - Charles de Gaulle
Luchthaven Parijs - Charles de Gaulle (CDG) is een van de drukste luchthavens van Europa. Deze luchthaven is ook bekend als Paris Roissy en ligt 25 kilometer ten noorden van Parijs.  

Parijs - Charles de Gaulle heeft 3 terminals:

  • Terminal 1 (CDG1) voor vertrek en aankomst van internationale vluchten, behalve die van Air France 
  • Terminal 2 (CDG2) voor vertrek en aankomst van alle Air France-vluchten en Europese vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen
  • Terminal 3 (CDG3 of T3) voor vertrek en aankomst van chartervluchten


De terminals zijn door middel van gratis shuttlebussen met elkaar verbonden. Als u met KLM of Air France vliegt, zult u vertrekken en aankomen in terminal 2.

Lees meer over luchthaven Parijs-Charles de Gaulle

Londen-Heathrow
Londen-Heathrow (LHR) is een van de drukste luchthavens ter wereld en staat ook wel bekend als BAA Heathrow Airport. Deze luchthaven heeft 5 terminals.

Als u met KLM vliegt, zult u vertrekken en aankomen in terminal 4. Check-in bevindt zich op de eerste verdieping in terminal 4. De aankomsthal bevindt zich op de begane grond van terminal 4.

Lees meer over luchthaven Londen-Heathrow

 

Overstappen op andere luchthavens

Voor informatie over overstappen op andere grote luchthavens kunt u verder lezen:

Detroit Metropolitan Airport
Memphis International Airport
Minneapolis-St. Paul International Airport

In onze Reisgids vindt u informatie over luchthavens op vele bestemmingen.

Ga naar de Reisgids
Overstappen op andere SkyTeam-overstapluchthavens 

 

SkyPriority

Als u in KLM Business Class reist of als u Elite Plus-deelnemer van Flying Blue (of SkyTeam) bent, dan wordt u door ons met voorrang geholpen bij de transferbalies.

Let op het rode SkyPriority-logo voor een snelle doorgang op steeds meer luchthavens wereldwijd.

Op Amsterdam Airport Schiphol zijn we u ook in de KLM Crown-lounge graag van dienst als u vragen en verzoeken heeft met betrekking tot uw transfer.

Lees meer over SkyPriority