Uw inbegrepen bagage

Ontdek alles wat u moet weten over uw ruimbagage en handbagage: hoeveel u exact mag meenemen aan boord van uw KLM-vlucht en hoe groot en zwaar uw bagage mag zijn.
 
 

Een vlucht geboekt? Kijk in Mijn Reis!

De exacte bagagevrijstelling kan per vlucht verschillen. Bekijk daarom op meerdere momenten de exacte bagage-informatie voor uw reis: tijdens het boeken, in uw boekingsbevestiging, op uw ticket en via Mijn Reis.

 

Algemene inbegrepen handbagagevrijstelling

Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten

 • 1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
 • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
 • Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)
 

Business Class op Europese en intercontinentale vluchten

 • 2 stuks handbagage, ieder max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
 • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
 • Totaal gewicht max. 18 kg (40 lbs)
 

Belangrijk

 • Vanwege de beperkte ruimte in de opbergvakken boven uw hoofd moeten grote bagagestukken mogelijk toch bij de gate worden ingecheckt, ondanks het feit dat ze aan de eisen voor handbagage voldoen. Dit is uiteraard kosteloos. Berg kleinere tassen op onder de stoel voor u.
 • We raden u aan om uw persoonlijke bagagevrijstelling te bekijken in Mijn Reis voor KLM-vluchten. Indien andere luchtvaartmaatschappijen deel uitmaken van uw reis, kijk op hun websites voor hun (hand-)bagagebeleid.
 

Beperkte ruimte in de bagagebakken

Heeft u een Light-ticket? Als we vooraf weten dat er niet genoeg ruimte in de bagagebakken aan boord is, ontvangt u het verzoek uw handbagage in te checken bij de incheckbalie. Uiteraard is dit kosteloos. We raden u aan om reisbenodigdheden zoals medicijnen alvast in uw kleinere tas te stoppen, gewoon voor de zekerheid.

Heeft u geen bericht ontvangen? Als er nog steeds niet genoeg ruimte is en uw bagage past niet onder de stoel voor u, dan vragen we u wellicht bij de gate om uw handbagage alsnog in te checken. Ook dit is gratis.

 

Algemene inbegrepen ruimbagagevrijstelling

Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten

 • 1 stuk ruimbagage*: L + B + H max. 158 cm (62 inch) en max. 23 kg (50 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers en SkyTeam Elite- and Elite Plus-deelnemers mogen 1 extra stuk ruimbagage meenemen van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als hierboven genoemd op vluchten uitgevoerd door SkyTeam-partners.

* Op de meeste routes is in het Light-pakket geen bagage inbegrepen. Lees meer over onze ticketopties.

 

Business Class op Europese en intercontinentale vluchten

 • 2 stuks ruimbagage: ieder L + B + H max. 158 cm (62 inch) en ieder max. 32 kg (70,5 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers en SkyTeam Elite- and Elite Plus-deelnemers mogen 1 extra stuk ruimbagage meenemen van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als hierboven genoemd op vluchten uitgevoerd door SkyTeam-partners.
 

Goed om te weten

 • Bagage waarvan de verpakking of vorm schade kan veroorzaken aan het bagage afhandelingssysteem of het systeem kan blokkeren, wordt geweigerd bij het inchecken. Dat is onder andere bagage verpakt in plastic folie of bagage met een ronde vorm. We raden u daarom sterk af om uw bagage te verpakken in plastic folie. Professionele verpakking is toegestaan, zolang het niet leidt tot onhandelbare bagage.
 • Als u via een kiosk op de luchthaven of tijdens het inchecken een upgrade naar Business Class heeft gekocht, dan geldt de bagagevrijstelling van uw nieuwe Business Class-ticket.
 • De afmetingen van uw bagage zijn inclusief handgrepen en wielen.
 

Speciale bagage en extra bagage

Wilt u meer bagage meenemen dan inbegrepen in uw vrijstelling? Via KLM.com regelt u eenvoudig extra bagage. U krijgt bovendien korting als u tenminste 24 uur voor vertrek van uw vlucht extra baggage online aanschaft. Lees meer over het regelen van extra bagage.

Let op: als uw extra koffer tussen de 23 en 32 kg weegt, moet u op de luchthaven een toeslag betalen.

Bent u van plan bagagestuks mee te nemen die groter zijn dan 158 cm (L + B + H) of zwaarder dan 23 kg? Lees meer over bagage als vracht vervoeren.

U mag daarnaast ook allerlei soorten speciale bagage meenemen. Lees meer over speciale bagage.
 

Bagage voor kinderen

Kinderen met een eigen (geboekte) stoel mogen dezelfde hoeveelheid ruim- en handbagage meenemen als een volwassene. Daarbij mag u ook een opvouwbare kinderwagen en een kinderzitje meenemen.

Voor kinderen jonger dan 2 jaar die op uw schoot meereizen, mag u het volgende meenemen:

 • 1 stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van maximaal 12 kg (26 lbs) en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 inch).
 • 1 opvouwbare kinderwagen (extra informatie leest u hieronder)
 • 1 kinderzitje

De hoeveelheid ruimbagage voor een kind dat op uw schoot meereist hangt af van uw ticketkeuze. Lees meer over onze ticketopties, of check de precieze bagagedetails op uw ticket of in Mijn Reis.

Lees verder over reizen met kinderen.

 

Bagage en transfers

Als u tijdens uw reis overstapt op een aansluitende vlucht die binnen 24 uur vertrekt, wordt uw ruimbagage meestal naar uw eindbestemming vervoerd. De bestemming van uw bagage staat vermeld op het bagagelabel dat u ontvangt wanneer u uw bagage afgeeft.

Tijdens het overstappen hoeft u alleen uw bagage op te halen en opnieuw in te checken voor uw aansluitende vlucht als:
 • u 2 of meer tickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen met verschillende voorwaarden heeft gekocht
 • u overstapt van een intercontinentale vlucht op een binnenlandse vlucht (bijvoorbeeld binnen de Verenigde Staten)
 • u aankomt op een andere luchthaven dan de luchthaven van waaruit uw aansluitende vlucht vertrekt;
 • uw transfer een vervoer per bus of trein omvat

Als u overstapt op Amsterdam Airport Schiphol of luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, kunt u afhankelijk van uw ticketvoorwaarden en mogelijk tegen een vergoeding uw bagage afhalen.