Alles over duurzaam reizen

Reizen per vliegtuig creëert wereldwijd welvaart en banen. Helaas heeft het ook impact op het milieu. Daarom zetten we ons voortdurend in om de CO₂-uitstoot te verminderen en te compenseren.
 

Bluey mascot plane


 

KLM’s CO₂-reductieplan

Als een van de grotere spelers in de luchtvaartindustrie vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. Daarom hebben we het CO₂-reductieplan, een plan dat beschikbare oplossingen van vandaag combineert met innovatieve ontwikkelingen voor morgen. Ons huidige doel is het reduceren van de CO₂-uitstoot per passagier met 20% in 2020 (in vergelijking met 2011). Eind 2017 hadden we de CO₂-uitstoot al met 16% verminderd.

Lees meer over ons CO₂-reductieplan.

 
 

CO2ZERO

Naast onze eigen inspanningen, willen ook reizigers zelf een actieve rol spelen bij het terugdringen van het milieu-effect van hun reizen. Daarom hebben we in 2008 de compensatiedienst CO2ZERO opgericht: waar passagiers met een kleine vergoeding hun vlucht CO₂-neutraal kunnen maken. Door gebruik te maken van deze dienst, investeert u in CO₂-verminderingsprojecten die het Gold Standard-certificaat hebben. Naast het verminderen van CO₂, stimuleren deze projecten duurzame, lokale ontwikkeling.

Bekijk de actuele berekening per bestemming (alleen beschikbaar in het Engels).

Deze berekeningen zijn gebaseerd op het type vliegtuig, de aft e leggen afstand en de historische belading van een specifieke vlucht. Onze compensatiedienst CO2ZERO is de makkelijkste en meest effectieve manier om CO₂-neutraal te vliegen. U kunt eenvoudig online de CO₂-uitstoot van uw vlucht compenseren wanneer u boekt of via Mijn Reis. De verificatie van de emissie-data en de methodologie voor de berekening van de CO₂-uitstoot wordt gedaan door KPMG Sustainability. 

Download hier KPMG’s verklaring of de beschrijving van de berekeningsmethode.

 
 

KLM Takes Care

Bluey mascot plane
Uiteraard willen we de milieueffecten zoveel mogelijk beperken, maar onze ambitie gaat verder dan dat. We zoeken niet alleen naar de beste oplossingen om dat doel te verwezenlijken, maar willen ook proactief een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarbij is ieder goed idee welkom. Op het KLM Takes Care platform  vindt u voorbeelden van onze inspanningen voor een duurzamere luchtvaart.