EMD-voucher

Heeft u een EMD-voucher ontvangen? Sommige vouchers kunt u gebruiken om uw volgende vliegticket en/of extra opties mee te betalen. Andere vouchers kunt u inwisselen voor geld.
 

EMD-vouchers: inwisselbaar en niet-inwisselbaar

Als u op KLM.com een vergoeding heeft aangevraagd of als uw reis niet volgens plan is verlopen, dan heeft u mogelijk een vergoeding ontvangen in de vorm van een EMD-voucher. Dit is een elektronische voucher die u via de e-mail heeft ontvangen. Als op uw voucher staat dat deze inwisselbaar is, dat kunt u de voucher inwisselen voor geld. Als op uw voucher staat dat deze niet-inwisselbaar is, dan kunt u de voucher gebruiken om een vliegticket of extra opties mee te betalen op KLM.com. U kunt op dit moment alleen KLM-vouchers inwisselen op de KLM-website.
 
 

Uw EMD-voucher gebruiken

U kunt uw EMD-voucher op KLM.com als volgt gebruiken:

  • Gebruik uw EMD-voucher om een vlucht te boeken op KLM.com
  • Gebruik uw EMD-voucher om extra opties voor KLM-vluchten te kopen via Mijn Reis als u al een vlucht heeft geboekt.
  • Als op uw EMD-voucher staat dat deze inwisselbaar (refundable) is, dan kunt u deze inwisselen tegen geld dat op uw bankrekening wordt gestort. Wissel uw EMD in tegen geld .
  • Als op uw EMD-voucher staat dat deze niet-inwisselbaar (non-refundable) is, dan kunt u de voucher gebruiken bij het boeken van een vlucht van KLM, Delta Air Lines of Air France of bij het kopen van extra opties (zoals een extra comfortabele stoel) voor KLM-vluchten. Voor het eventuele resterende bedrag ontvangt u een nieuwe EMD-voucher.
  • Indien de valuta van de EMD verschilt van de valuta van het ticket, dan wordt als wisselkoers de verkoopprijs van KLM’s bank in het betreffende land gebruikt.

EMD-vouchers kunnen niet worden gebruikt om te betalen voor KLM Package Deals en belastingen over award tickets.

Lees hier de