Reizen met vloeibare taxfree artikelen

Bent u van plan taxfree te winkelen op de luchthaven? Zorg er dan voor dat u weet wat voor de betreffende luchthaven de lokale regels zijn voor het reizen met vloeistoffen in de handbagage.
 

Reizen binnen Europa

Op reizen binnen Europa kunt u met uw taxfree gekochte vloeistoffen reizen. Vloeistoffen als drank en parfum worden dan voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Ook als u tijdens uw reis moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.
 
 

Reizen van of naar niet-EU landen

Als u overstapt op een Europese luchthaven, waaronder Amsterdam Airport Schiphol, mag u taxfree vloeistoffen en gels meenemen die u op luchthavens buiten de EU heeft gekocht. Bij een overstap op luchthaven Schiphol worden deze vloeibare artikelen bij de gate gecontroleerd.

Reizen naar de Verenigde Staten: u mag alleen taxfree gekochte vloeistoffen meenemen die op Amsterdam Airport Schiphol zijn gekocht en verzegeld.

Als u in de Verenigde Staten of Canada overstapt, wordt uw ruimbagage niet doorgelabeld naar uw eindbestemming. We adviseren u dan ook de eerder gekochte taxfree vloeistoffen in uw ruimbagage in te pakken.

Belangrijk: op elke luchthaven gelden andere regels. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze regels, voordat u vloeistoffen in uw handbagage meeneemt.