Inchecken op de luchthaven

Online inchecken niet mogelijk? U kunt ook inchecken bij een selfservice incheckautomaat op de luchthaven. Ruimbagage kunt u afgeven bij een bagageafgiftepunt.

Inchecken

Online inchecken is het snelst en meest eenvoudig. Wanneer online inchecken niet mogelijk is, kunt u op de luchthaven terecht bij een van onze selfservice incheckautomaten. Deze vindt u op Amsterdam Airport Schiphol bij ingang 14/15.

Daar checkt u uzelf en eventueel uw medereizigers in een paar stappen in. Net als wanneer u online incheckt, kiest u zelf uw favoriete stoel aan boord.

Zo werkt inchecken aan een selfservice incheckautomaat:

Stap 1 
Voer uw paspoort of frequent flyer kaart in. Of voer uw ticketnummer of boekingscode in. Uw boekingsgegevens verschijnen op het scherm.

Stap 2 
Selecteer uw stoel op de plattegrond. Ook kunt u tegen betaling een stoel in de Economy Comfort-zone, een stoel met extra beenruimte of een voorkeurszitplaats reserveren. Of trakteer uzelf op een upgrade naar de World Business Class! U heeft alleen een creditcard nodig.

Stap 3
Print uw boarding pass.

Stap 4
Heeft u bagage om in te checken? Geef deze af bij het dichtstbijzijnde bagageafgiftepunt en loop door naar de gate. Goede reis!

Ook als u al bent ingecheckt kunt u voor het afdrukken van uw instapkaart terecht bij onze selfservice incheckautomaten. Op Amsterdam Airport Schiphol zijn deze de hele dag beschikbaar. Op andere luchthavens kunt u minimaal twee uur voor vertrek van de vlucht bij de automaten inchecken en printen.

Bekijk de lijst van luchthavens met selfservice incheckautomaten

Inchecken voor vluchten naar Azië 
Bij onze selfservice incheckautomaten kunt u inchecken via schermen die ook in het Chinees, Koreaans en Japans beschikbaar zijn. Bij de gate staan medewerkers voor u klaar. om omroepberichten voor u in het Chinees, Koreaans of Japans te vertalen en u waar nodig te helpen.

Lees verder over onze dienstverlening op specifieke routes

SkyPriority services

Sky Priority logo

Reist u First Class of Business Class, bent u Flying Blue Gold- of Platinum-deelnemer of SkyTeam Elite Plus-deelnemer? Dan profiteert u van een vipbehandeling en een speciale incheckbalie waar u met voorrang kunt inchecken.

Ook uw bagage krijgt voorrang: u kunt deze afgeven bij een selfservice- of regulier bagageafgiftepunt. Op Amsterdam Airport Schiphol vindt u deze bij balierij 9, 10 en 11.

Na het inchecken profiteren SkyPriority-passagiers op steeds meer luchthavens wereldwijd van een snellere doorgang bij de veiligheids- en paspoortcontrole.

Volg voor een vlot verloop van uw reis de rode SkyPriority-borden!

Lees verder over SkyPriority


Sneller naar de gate vanaf Privium Parking P2 op Amsterdam Airport

Let op
: de Privium loopbrug van parkeergarage P2 naar B- en C-pier is gesloten. Ga voor meer informatie naar de Schiphol website .

Na het parkeren op Schiphol kunt u nu veel sneller bij uw gate zijn! Vanaf Privium Parking P2 kunt u via de loopbrug de B- en C-pieren bereiken.

U kunt de brug gebruiken als u:

  • First Class of Business Class reist en Flying Blue Gold- of Platinum-deelnemer of SkyTeam Elite-deelnemer of Privium-reiziger bent; en

  • al online heeft ingecheckt en met alleen handbagage reist; en

  • naar een Schengenland reist.


Via de loopbrug slaat u de vertrekhal over en komt u alleen nog langs een security check. U kunt gebruikmaken van de brug op werkdagen tussen 6.00 en 22.00 uur. De brug is niet toegankelijk na aankomst op Schiphol.

Incheckbalies

Airport map
Overview of Amsterdam Airport Schiphol’s departure terminalsDeze afbeelding vergroten

U kunt ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op die dag vertrekt. Op Amsterdam Airport Schiphol bevinden de incheckbalies voor Schengen-landen zich in Vertrekhal 1 en voor niet-Schengen-landen in Vertrekhal 2. Deze balies zijn geopend vanaf 5.00 uur op dinsdag t/m donderdag en vanaf 4.30 uur op vrijdag t/m maandag. Natuurlijk helpen we u ook graag aan de balie als u alleen een vraag heeft.

Lounge check-in

Comfortabel en in alle rust inchecken kan in onze KLM Crown-lounges op Amsterdam Airport Schiphol, Houston, Dubai en Toronto. Daarnaast is inchecken mogelijk in alle Delta Sky Club Lounges en in de Air France-lounge in terminal 2E, 2F en 2G op Parijs-Charles de Gaulle.

Lees verder over onze lounges

Bagageafgiftepunt

Als u bent ingecheckt hoeft u alleen nog uw ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Op Amsterdam Airport Schiphol bevindt de bagageafgifte voor Schengen-landen zich in Vertrekhal 1 en voor niet-Schengen-landen in Vertrekhal 2. Op de meeste luchthavens kunt u uw bagage afgeven op de dag van vertrek, tot 2 uur voor vertrek van uw vlucht.

Bij ieder bagagestuk dat u incheckt, krijgt u een bagagelabel. Bewaar deze labels zorgvuldig tot u uw bagage weer terug heeft.


Lees verder over bagage

Bagage afgeven bij de automaat

Self-service baggage drop-off points at Schiphol

Op Amsterdam Airport Schiphol kunt u uw bagage ook bij een selfservice bagageafgiftepunt afgeven. Voor Schengen-landen bevindt de bagageafgifte zich in Vertrekhal 1 en voor niet-Schengen-landen in Vertrekhal 2.

U kunt een selfservice bagageafgiftepunt gebruiken als:

  • u uzelf al hebt ingecheckt, online of aan een selfservice incheckautomaat
  • u niet meer dan uw standaardhoeveelheid bagage meeneemt
  • u in het bezit bent van geldige reisdocumenten 


Als u overbagage heeft, dan kunt u de reguliere bagageafgiftepunten gebruiken.

Zo werkt het selfservice bagageafgiftepunt:

Stap 1
Plaats 1 stuk bagage op de band.

Stap 2
Identificeer u door uw instapkaart te scannen.

Stap 3
Uw gegevens worden getoond:controleer deze.

Stap 4
Een zelfklevend bagagelabel wordt automatisch geprint. Bevestig deze aan uw bagage en geef het op het scherm aan zodra u dit heeft gedaan.

Stap 5
Het selfservice bagageafgiftepunt drukt een bewijs af. Bewaar dit bewijs goed. Uw koffer is nu ingecheckt.

Herhaal deze stappen voor elk stuk bagage dat u meeneemt.

Bij de selfservice bagageafgiftepunten zijn onze collega’s aanwezig om u zo nodig te helpen.