Corpulente passagiers

Al onze passagiers hebben recht op een comfortabele stoel aan boord. Voor onze corpulente passagiers hebben we een speciale regeling.
 

Een tweede stoel

We willen iedereen aan boord graag een comfortabele en veilige vlucht bieden. Daarvoor zouden de armleuningen van de stoel bij alle passagiers vrij op en neer moeten kunnen bewegen.

De ruimte tussen de armleuningen per toesteltype:

Boeing 737, Fokker 70, EMBRAER 190:

  • Economy Class: 43 cm (17,4 inch)
  • Europe Select: 43 cm (17,4 inch)

 

Boeing 747, 777, Airbus 330:

  • Economy Class: 44 cm (17,9 inch)
  • World Business Class: 50 cm (20 inch)

 

Indien u op een door KLM uitgevoerde vlucht gebruikmaakt van een deel van de stoel(en) naast uw eigen stoel, adviseren we u een tweede stoel te boeken. Een tweede stoel naast uw zitplaats kan alleen telefonisch worden gereserveerd via KLM Telefonische Reserveringen. Op deze tweede stoel krijgt u 25% korting. Was er bij vertrek een andere stoel in dezelfde reisklasse beschikbaar aan boord van uw vlucht? Dan kunt u een vergoeding van de kosten voor de tweede stoel aanvragen.

Als u geen tweede aangrenzende stoel hebt geboekt en er geen tweede stoel beschikbaar is in de dezelfde reisklasse op uw vlucht, is het mogelijk dat u, in het belang van de veiligheid, niet kunt reizen wanneer uw lichaamsomvang u niet toestaat om naar behoren in een enkele stoel te zitten.

U kunt de kosten terugvragen door ons te bellen of contact op te nemen met uw reisagent.

Neem contact op met KLM Contactcentrum
Lees verder over vergoedingen en restitutie

 

Inchecken

Indien u twee stoelen heeft geboekt, wordt een specifieke combinatie stoelen aan u toegewezen. Deze stoelen kunt u niet bekijken of wijzigen via Mijn Reis. U dient voor vertrek in te checken bij de incheckbalie op de luchthaven.

Lees verder over inchecken op de luchthaven

 

Bagage

Op uw (e-)ticket staat vermeld hoeveel bagage u gratis mag meenemen. Ook als u een ticket voor een tweede aangrenzende stoel heeft gekocht, geldt de standaard bagagevrijstelling voor één passagier. Deze bagagevrijstelling staat op uw ticket vermeld. Tijdens het inchecken bij de balie op de luchthaven kunt u het vervoer van extra bagage regelen.

Lees verder over uw bagage