Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Paspoort en visa

Hier vindt u informatie over de reisdocumenten die u nodig heeft, en andere belangrijke informatie over reizen naar het land van uw bestemming.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Ieder land hanteert zijn eigen regels voor bezoekers van verschillende nationaliteiten. Hier kunt u controleren of u een visum nodig heeft en of er andere belangrijke voorschriften zijn, bijvoorbeeld voor de geldigheidsduur van uw paspoort.

Belangrijk:

  • Kinderen van EU-burgers die van, naar of via landen in de Europese Unie reizen moeten hun eigen paspoort of identiteitsbewijs meenemen. Het is niet meer toegestaan bijgeschreven te staan in het paspoort van een van hun ouders. Deze regel geldt niet voor documenthouders uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
  • Reizigers naar de Verenigde Staten zijn verplicht ESTA reistoestemming aan te vragen.

Bekijk welke reisdocumenten u nodig heeft

Check uw reis

Vraag uw visum online aan

Als u vanuit Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten of Zwitserland vertrekt en een visum nodig heeft, dan kunt u dit eenvoudig online aanvragen via Mijn Reis. Onze partner CIBT regelt uw aanvraag graag van A tot Z voor u. Mijn Reis biedt u alleen deze optie als er een visum vereist is.

Log in bij Mijn Reis

API - Advance Passenger Information

De autoriteiten van veel landen verplichten ons om allerlei persoonlijke gegevens over onze passagiers te verzamelen. U wordt verzocht deze informatie te verstrekken als dat voor uw reis nodig is. U kunt uw API-gegevens zelf invoeren bij Mijn Reis of tijdens het inchecken op de luchthaven. U kunt uw API-gegevens ook via uw reisagent doorgeven.

De API-gegevens omvatten onder andere informatie op de machinaal leesbare zone in uw paspoort:

  • Achternaam en eerste voornaam
  • Geboortedatum, geslacht en nationaliteit
  • Paspoortnummer, land van uitgifte en vervaldatum
  • Land waar de paspoorthouder woonachtig is en het tijdelijke verblijfadres (alleen voor reizen naar de Verenigde Staten), inclusief huisnummer, straat, plaats, de afkorting van de staat en de zip code.


In sommige gevallen hoeven passagiers die naar de Verenigde Staten reizen geen Advance Passenger Information op te geven.

Als u deze gegevens niet online wilt invullen, dan is het ook mogelijk om het API-formulier af te drukken, in te vullen en vervolgens bij het inchecken te overhandigen.

Vul uw API-gegevens in bij Mijn Reis

Download het API-formulier(PDF, 53KB)
Lees verder over reizen naar de Verenigde Staten

Health, visa and passport

Veelgestelde vragen

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com