ESTA-reistoestemming aanvragen (Verenigde Staten)

Passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen om een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor de Verenigde Staten. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.
 

Wat is een ESTA-reistoestemming?

Als u naar de Verenigde Staten reist en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. 

Controleer of u ESTA-reistoestemming nodig heeft via onze partner CIBT

Controleer of u ESTA-reistoestemming nodig heeft via de Amerikaanse douane (US Customs and Border Protection)

Let op:
  • U dient uiterlijk 72 uur voor vertrek uw aanvraag in te dienen. Als u het later aanvraagt, is er wellicht niet genoeg tijd uw aanvraag te verwerken.
  • U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • Om online te kunnen inchecken via KLM.com, moeten uw reisdocumenten (ESTA, visum of andere documenten) compleet zijn.
  • Afhankelijk van uw nationaliteit en reisdoel heeft u wellicht geen ESTA-reistoestemming nodig. Controleer dus eerst of u een ESTA-reistoestemming nodig heeft.
 

Vraag een ESTA-reistoestemming aan

Als u een ESTA-reistoestemming nodig heeft, kunt u onze partner CIBT alles voor u laten regelen. Tegen een vergoeding biedt CIBT:
 
  • Een complete check van uw reisbenodigdheden.
  • Voordat u vertrekt worden uw ESTA-aanvraag of andere benodigde reisdocumenten – zelfs een nieuw paspoort – voor u geregeld. Geen formulieren invullen of tijdrovende correspondentie.
  • Alle aanvragen zijn gegarandeerd binnen 72 uur na uw verzoek klaar om te worden ingediend.
  • Realtime ondersteuning bij eventuele vragen.

Vraag een ESTA-reistoestemming via CIBT aan

Of dien rechtstreeks een ESTA-aanvraag in via de Amerikaanse douane (US Customs and Border Protection).Let op: Bij het aanvragen van een ESTA-reistoestemming dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals deze in uw paspoort staan vermeld.

 

Na uw aanvraag

Het kan tot 72 uur duren voordat uw aanvraag van een ESTA-reistoestemming wordt goedgekeurd. Na goedkeuring ontvangt u een referentienummer. Vergeet niet de reactie op uw ESTA-aanvraag te printen. U heeft het referentienummer namelijk nodig om uw ESTA-informatie te wijzigen als uw paspoort verloopt.

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt.

Het kan gebeuren dat u niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt.In dat geval wordt u geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer na te kijken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doet u dit vooral tijdig omdat u wellicht naar de ambassade of het consulaat van de V.S. wordt verwezen om een visum aan te vragen.

Wij raden u aan een uitdraai van de reactie op uw ESTA-aanvraag mee te nemen naar de luchthaven van vertrek.