Reizen van en naar de Verenigde Staten

Wanneer u van, naar of via de Verenigde Staten vliegt, gelden er speciale regels. Als u niet visumplichtig bent, dan heeft u een ESTA-reistoestemming nodig. Bovendien zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht persoonsgegevens van passagiers te verzamelen.
 

Bagage meenemen op vluchten van/naar de Verenigde Staten

 • Printer- of tonercartridges met een gewicht van 453 g of meer mogen niet worden meegenomen in uw bagage aan boord van vluchten naar de Verenigde Staten. Dit geldt zowel voor handbagage en ruimbagage.
 • In verband met de controle op explosieven is het niet toegestaan uw ruimbagage op slot te doen, tenzij uw bagage is voorzien van een TSA-slot. TSA-sloten zijn te koop bij winkels waar koffers en reistassen worden verkocht.

Vanaf 30 juni 2018 mogen op vluchten van en naar de Verenigde staten poeders en poederachtige substanties alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 350 ml (12 oz) per stuk in uw handbagage worden meegenomen. Grotere hoeveelheden moeten in uw ruimbagage worden meegenomen. Als er enige tekenen zijn van fraude, is het item niet toegestaan in uw handbagage of ruimbagage.

U mag altijd de hieronder genoemde items meenemen in uw handbagage. Deze items kunnen gecontroleerd worden op fraude
 • Babyvoeding die tijdens de vlucht wordt opgegeten
 • Een urn met as van een overleden persoon, als het aan de voorwaarden voldoet
 • Taxfree artikelen verpakt in een STEB verpakking

 

TSA Pre Check

KLM doet mee aan het TSA Pre✓® (TSA Pre Check) programma van de Amerikaanse Transportation Security Administration. Dit is te gebruiken door passagiers die vertrekken uit of reizen binnen de Verenigde Staten. Wilt u er gebruik van maken tijdens uw overstap binnen de Verenigde Staten, dan moet u altijd een nieuwe boardingpass printen als u arriveert in de Verenigde Staten.

Als u bent goedgekeurd als deelnemer aan het programma, verschijnt het TSA Pre Check logo of de tekst ‘TSA PRE’ op uw boardingpass. U zult nog steeds door een snelle veiligheidscontrole moeten bij een van de speciale TSA lanes, dat kan op meer dan 200 Amerikaanse vliegvelden. Tijdens deze controle mag u uw schoenen, riem en jas aanhouden en hoeft u uw elektronische apparatuur en vloeistoffen niet uit uw tas te halen.

Registreer en lees meer over TSA Pre✓® 

Momenteel is het nog niet mogelijk om uw TSA Known Traveler Number online in te vullen. Neem alstublieft contact op met KLM Service Center om het nummer aan uw boeking toe te voegen.

 

Tijdens het boeken van uw vlucht

Volgens het Secure Flight-beleid van de Amerikaanse overheid zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om op het moment dat u uw vlucht boekt bepaalde persoonsgegevens te registreren. Deze Secure Flight-gegevens omvatten uw geslacht, geboortedatum en uw voor- en achternaam, exact zoals deze in uw paspoort staan vermeld.

We zijn verplicht deze informatie van al onze passagiers uiterlijk 72 uur voor vertrek door te sturen naar de Transportation Security Administration (TSA) in de Verenigde Staten. Als u uw vlucht binnen 72 uur voor vertrek boekt, dan versturen we de Secure Flight-gegevens op het moment van boeken.

We verzoeken u deze Secure Flight-gegevens tijdig aan ons door te geven.Hierdoor voorkomt u extra kosten en bent u er zeker van dat u toestemming krijgt om aan boord te gaan. Let erop dat u deze gegevens opgeeft als u uw vlucht via een reisagent boekt. Ook als u online of via een selfservice kiosk op de luchthaven wilt inchecken, hebben we uw Secure Flight-gegevens nodig.

Bovendien dient u Advance Passenger Information (API) op te geven; verder dient u mogelijk aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen. Hieronder vindt u meer informatie.

 

ESTA-reistoestemming

Inwoners van landen die onder het Visa Waiver Program vallen, mogen zonder visum naar de Verenigde Staten reizen. Ze zijn wel verplicht om aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen. Zonder ESTA-reistoestemming krijgen deze passagiers geen toestemming om aan boord te gaan van hun vlucht naar de Verenigde Staten.

Alle passagiers die online of via een selfservice kiosk op de luchthaven willen inchecken voor een vlucht naar de Verenigde Staten moeten in het bezit zijn van een ESTA-reistoestemming, ongeacht uit welk land ze afkomstig zijn.

U kunt rechtstreeks een ESTA-aanvraag indienen of onze partner CIBT alles tegen een vergoeding laten regelen.

Lees meer over ESTA en de Visa Waiver Program-landen

 

Controle van reisdocumenten voor vertrek

Indien u vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar de Verenigde Staten reist met Delta Air Lines, ondergaat u een extra paspoortcontrole op weg naar de gate (zoals vermeld op uw boardingpass). Bij dit centrale controlepunt ontvangt u ook uw exacte gatenummer. Houd er rekening mee dat deze controle enige tijd duurt.

 

Paspoort

Alle reizigers naar de Verenigde Staten dienen in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar e-paspoort (machine readable passport (MRP)). Afhankelijk van waar en wanneer het paspoort is uitgegeven, moet het voorzien zijn van een digitale foto en een geïntegreerde chip.

Baby’s en kinderen moeten een eigen paspoort hebben, zij mogen niet meereizen op het paspoort van de ouders.

Reist u met een tijdelijk of noodpaspoort zonder chip, dan valt u niet (meer) onder het Visa Waiver Program. Voor uw reis naar de Verenigde Staten moet u voor vertrek een visum aanvragen.

 

Advance Passenger Information

Als u naar de Verenigde Staten reist, zijn we verplicht bepaalde persoonsgegevens te verzamelen. We adviseren u deze zogenoemde Advance Passenger Information (API) zo vroeg mogelijk door te geven, op een van de volgende manieren:

 • Door contact op te nemen met uw reisagent
 • Via Mijn Reis
 • Door de gegevens in te voeren bij het online inchecken, van 24 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek.
 • Via een van de kiosken op de luchthaven. Als u vertrekt van een luchthaven waar u alleen bij de balie kunt inchecken, dan zullen onze medewerkers uw paspoortgegevens registreren.


U kunt het API-formulier ook voorafgaand aan uw reis downloaden. De API-gegevens omvatten:

 • Achternaam en eerste voornaam
 • Geboortedatum en geslacht
 • Paspoortnummer
 • Land waar het paspoort is uitgegeven
 • Vervaldatum paspoort
 • Nationaliteit
 • Land waar de paspoorthouder woonachtig is
 • Eerste verblijfadres in de Verenigde Staten. Dit adres moet bestaan uit het huisnummer, straat, plaats en postcode, inclusief de afkorting van de staat.


In de volgende gevallen hoeft u geen tijdelijk verblijfadres op te geven:

 • U bent officieel woonachtig in de Verenigde Staten.
 • Tijdens uw vlucht stapt u in de Verenigde Staten over op een vlucht naar een bestemming buiten de Verenigde Staten en de transfer vindt binnen 8 uur plaats. U vult dan bij adres ‘Transit to Non-US country’ in, en ook het vluchtnummer van het laatste traject van uw vlucht.
 • U gaat een cruise maken. Voer bij het invullen van uw adres ‘Transit to Cruise Line’ in en voeg hieraan de naam van het schip en de vertrekplaats en -staat van uw cruise toe.
 • U reist door de Verenigde Staten in een camper. U geeft dan, indien mogelijk, een indicatie van uw geplande locatie.


Download het Advance Passenger Information-formulier (API-formulier)
Bekijk de incheckfaciliteiten per luchthaven van vertrek