Reizen naar de Verenigde Staten

Wanneer u van, naar of via de Verenigde Staten vliegt, gelden er speciale regels. Als u niet visumplichtig bent, dan heeft u wel een ESTA-reistoestemming nodig. Bovendien zijn wij verplicht persoonsgegevens van passagiers te verzamelen.
 
 

ESTA-reistoestemming

Inwoners van landen die onder het Visa Waiver Program vallen, mogen zonder visum naar de Verenigde Staten reizen. Ze zijn wel verplicht om aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen.

 
 

Secure Flight programma

Volgens het Secure Flight-beleid van de Amerikaanse overheid zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om op het moment dat u uw vlucht boekt bepaalde persoonsgegevens te registreren. Deze Secure Flight-gegevens omvatten uw geslacht, geboortedatum en uw voor- en achternaam, exact zoals deze in uw paspoort staan vermeld. We zijn verplicht deze informatie van al onze passagiers uiterlijk 72 uur voor vertrek door te sturen naar de Transportation Security Administration (TSA) in de Verenigde Staten.
 
 

TSA Pre Check

KLM doet mee aan het TSA Pre✓® (TSA Pre Check) programma van de Amerikaanse Transportation Security Administration. Dit is te gebruiken door passagiers die vertrekken uit of reizen binnen de Verenigde Staten. Wilt u er gebruik van maken tijdens uw overstap binnen de Verenigde Staten, dan moet u altijd een nieuwe boardingpass printen als u arriveert in de Verenigde Staten.

Als u bent goedgekeurd als deelnemer aan het programma, verschijnt het TSA Pre Check logo of de tekst ‘TSA PRE’ op uw boardingpass. U zult nog steeds door een snelle veiligheidscontrole moeten bij een van de speciale TSA lanes, dat kan op meer dan 200 Amerikaanse vliegvelden. Tijdens deze controle mag u uw schoenen, riem en jas aanhouden en hoeft u uw elektronische apparatuur en vloeistoffen niet uit uw tas te halen.

Registreer en lees meer over TSA Pre Check ✓® 

Momenteel is het nog niet mogelijk om uw TSA Known Traveler Number online in te vullen. Neem alstublieft contact op met het KLM Contactcentrum om het nummer aan uw boeking toe te voegen.
 
 

Advance Passenger Information

Als u naar de Verenigde Staten reist, zijn we verplicht bepaalde persoonsgegevens te verzamelen. We adviseren u deze zogenoemde Advance Passenger Information (API) zo vroeg mogelijk door te geven, op een van de volgende manieren:

 • Door contact op te nemen met uw reisagent
 • Via Mijn Reis
 • Bij het online inchecken, van 24 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek.
 • Via de kiosk op de luchthaven. Als u vertrekt van een luchthaven waar u alleen bij de balie kunt inchecken, dan zullen onze medewerkers uw paspoortgegevens registreren.


U kunt het API-formulier ook voorafgaand aan uw reis downloaden. De API-gegevens omvatten:

 • Achternaam en eerste voornaam
 • Geboortedatum en geslacht
 • Paspoortnummer
 • Land waar het paspoort is uitgegeven
 • Vervaldatum paspoort
 • Nationaliteit
 • Land waar de paspoorthouder woonachtig is
 • Eerste verblijfadres in de Verenigde Staten. Dit adres moet bestaan uit het huisnummer, straat, plaats en postcode, inclusief de afkorting van de staat.


 
 

Bagage van en naar de Verenigde Staten

Vanaf 30 juni 2018 mogen op vluchten van en naar de Verenigde staten poeders en poederachtige substanties alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 350 ml (12 oz) per stuk in uw handbagage worden meegenomen. Grotere hoeveelheden moeten in uw ruimbagage worden meegenomen. Als er enige tekenen zijn van fraude, is het item niet toegestaan in uw handbagage of ruimbagage.

U mag altijd de hieronder genoemde items meenemen in uw handbagage. Deze items kunnen gecontroleerd worden op fraude
 • Babyvoeding die tijdens de vlucht wordt opgegeten
 • Medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen, als u in het bezit bent van een recept of verklaring van uw arts
 • Een urn met as van een overleden persoon, als het aan de voorwaarden voldoet
 • Taxfree artikelen verpakt in een STEB verpakking

Omdat uw ingecheckte bagage mogelijk wordt gecontroleerd, is het niet toegestaan deze te vergrendelen, behalve met een door TSA goedgekeurd slot. Je kunt deze sloten bij de meeste kofferwinkels kopen.