Reizen naar de Verenigde Staten

Wanneer u naar de Verenigde Staten vliegt, gelden er speciale regels. Als u niet visumplichtig bent, dan heeft u een ESTA-reistoestemming nodig. Bovendien zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht persoonsgegevens van passagiers te verzamelen.

Bagage meenemen op vluchten van/naar de Verenigde Staten

 • Op vluchten vanaf Schiphol of Parijs-Charles de Gaulle naar bestemmingen in de Verenigde Staten of Canada vindt een extra controle plaats op alle elektronische apparatuur met batterij of accu in de handbagage. De passagier zal bij de gate worden gevraagd het apparaat uit de beschermhoes of tas te halen en aan te zetten om te laten zien dat het werkt.
 • Let op: printer of tonercartridges met een gewicht van 453 gram of meer mogen niet worden meegenomen in uw bagage aan boord van vluchten naar de Verenigde Staten. Dit geldt zowel voor handbagage als ruimbagage.
 • In verband met het controleren van bagage op explosieven is het niet toegestaan uw ruimbagage op slot te doen, tenzij dit gebeurt met een door de Transportation Security Administration (TSA) goedgekeurd slot. Deze TSA-sloten zijn verkrijgbaar in tal van kofferwinkels.

Tijdens het boeken van uw vlucht

Volgens het Secure Flight-beleid van de Amerikaanse overheid zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om op het moment dat u uw vlucht boekt bepaalde persoonsgegevens te registreren. Deze Secure Flight-gegevens omvatten uw geslacht, geboortedatum en uw voor- en achternaam, exact zoals deze in uw paspoort staan vermeld.

We zijn verplicht deze informatie van al onze passagiers uiterlijk 72 uur voor vertrek door te sturen naar de Transportation Security Administration (TSA) in de Verenigde Staten. Als u uw vlucht binnen 72 uur voor vertrek boekt, dan versturen we de Secure Flight-gegevens op het moment van boeken.

We verzoeken u deze Secure Flight-gegevens tijdig aan ons door te geven. Hierdoor voorkomt u extra kosten en bent u er zeker van dat u toestemming krijgt om aan boord te gaan. Let erop dat u deze gegevens opgeeft als u uw vlucht via een reisagent boekt.

Ook als u via internet of bij een selfservice automaat op de luchthaven wilt inchecken, hebben we uw Secure Flight-gegevens nodig.

Bovendien dient u Advance Passenger Information (API) op te geven; verder dient u mogelijk aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen. Hieronder vindt u meer informatie. 

ESTA-reistoestemming

Inwoners van landen die onder het Visumontheffingsprogramma (Visa Waiver Program) vallen, mogen zonder een visum aan te vragen naar de Verenigde Staten reizen. Ze zijn wel verplicht om aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen. Zonder ESTA-reistoestemming krijgen deze passagiers geen toestemming om aan boord te gaan van hun vlucht naar de Verenigde Staten.

Alle passagiers die via internet of bij de selfservice-automaten op de luchthaven willen inchecken voor hun vlucht naar de Verenigde Staten moeten een ESTA-reistoestemming hebben, ongeacht uit welk land ze afkomstig zijn.
U kunt rechtstreeks een ESTA-aanvraag indienen of onze partner CIBT alles tegen een kleine vergoeding laten regelen.

Lees meer over ESTA en Visa Waiver Program-landen

Snellere grenspassage (Global Entry)

KLM YouTube

Reist u tussen Nederland en de Verenigde Staten, dan kunt u op de luchthaven veel tijd besparen. Als u zich aanmeldt bij Global Entry, hoeft u niet meer in de rij staan voor de paspoortcontrole en behoort het invullen van immigratie- en douaneformulieren tot het verleden.

U kunt zich aanmelden voor Global Entry als u een Nederlandse of Amerikaanse staatsburger bent.

Lees meer over snellere grenspassage met Global Entry

Controle van reisdocumenten voor vertrek

Reist u met Delta Air Lines vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten? Dan is er een extra documentcontrole op weg naar de vertrekgate die op uw instapkaart staat vermeld. Bij het centrale controlepunt ontvangt u het precieze nummer van uw gate. Houd er rekening mee dat deze controle enige tijd duurt.

Paspoort

Alle reizigers naar de Verenigde Staten dienen in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar e-paspoort (machine readable passport (MRP)). Afhankelijk van waar en wanneer het paspoort is uitgegeven, moet het voorzien zijn van een digitale foto en een geïntegreerde chip.

Baby’s en kinderen moeten een eigen paspoort hebben, zij mogen niet meereizen op het paspoort van de ouders.

Reist u met een tijdelijk of noodpaspoort zonder chip, dan valt u niet (meer) onder het Visa Waiver Programme. Voor uw reis naar de Verenigde Staten moet u voor vertrek een visum aanvragen.

Advance Passenger Information

Als u naar de Verenigde Staten reist, zijn we verplicht bepaalde persoongegevens te verzamelen. We adviseren u deze zogenoemde Advance Passenger Information (API) zo vroeg mogelijk door te geven, op een van de volgende manieren:

 • Door contact op te nemen met uw reisagent
 • Via Mijn Reis
 • Door de gegevens in te voeren bij het online inchecken, van 24 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek
 • Door de gegevens in te voeren in de selfservice incheckautomaat op de luchthaven


Als u vertrekt van een luchthaven waar u alleen bij de balie kunt inchecken, dan zullen onze medewerkers uw paspoortgegevens registreren.

U kunt het API-formulier ook voorafgaand aan uw reis downloaden. De API-gegevens omvatten: 

 • Achternaam en eerste voornaam
 • Geboortedatum en geslacht 
 • Paspoortnummer 
 • Land waar het paspoort is uitgegeven 
 • Vervaldatum paspoort 
 • Nationaliteit 
 • Land waar de paspoorthouder woonachtig is 
 • Eerste verblijfadres in de Verenigde Staten. Dit adres moet bestaan uit het huisnummer, straat, plaats en postcode, inclusief de afkorting van de staat.


In de volgende gevallen hoeft u geen tijdelijk verblijfadres op te geven:

 • U bent officieel woonachtig in de Verenigde Staten. 
 • Tijdens uw vlucht stapt u in de Verenigde Staten over op een vlucht naar een bestemming buiten de Verenigde Staten en de transfer vindt binnen 8 uur plaats. U vult dan bij adres ‘Transit to Non-US country’ in, en ook het vluchtnummer van het laatste traject van uw vlucht. 
 • U gaat een cruise maken. U vult dan bij adres ‘Transit to Cruise Line’ in, met vermelding van de naam van het schip en de plaats en staat waar uw cruise vertrekt. 
 • U reist door de Verenigde Staten in een camper. U geeft dan, indien mogelijk, een indicatie van uw geplande locatie.


Download het Advance Passenger Information-formulier 
Bekijk de incheckvoorzieningen per vertrekluchthaven