Belangrijke veiligheidswaarschuwing omtrent listeriabacterie

Lees onderstaande informatie alstublieft zorgvuldig.
 
Wij (KLM) zijn door één van onze leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat hun productielocatie van gesneden, vleeswaren mogelijk besmet is met de listeriabacterie. Het is mogelijk dat besmette vleeswaren kunnen zijn verwerkt in het ontbijtproduct van onze Business Class.

Het consumeren van besmette producten kan een gevaar vormen voor uw lichamelijke gezondheid. Vooral zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico.

Wij raden wij u daarom aan om contact op te nemen met uw huisarts wanneer u vragen hebt over uw gezondheid of een mogelijke besmetting.

Verder verontschuldigen we ons voor het feit dat u hiermee mogelijk geconfronteerd bent en bevestigen hierbij dat wij als vanzelfsprekend de bevoorrading van onze toestellen met deze vleeswaren per direct hebben gestopt. De maaltijden die nu aan boord worden geserveerd zijn veilig om te consumeren. Bij KLM staat veiligheid immers voorop.

Hieronder vindt u extra informatie over de aangetroffen listeriabacterie (bron: Voedingscentrum).

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. De symptomen van besmetting door Listeria zijn koorts en/of hoofd- en spierpijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Mocht u nu nog vragen of opmerkingen hebben over deze situatie, twijfelt u dan niet om via onderstaande kanalen contact met ons op te nemen.

• KLM.nl → Klantenservice
• Facebook.com/KLM
• Twitter.com/KLM
• WhatsApp naar +31 20 649 0787

Deel uw boekingscode alleen via een privébericht. Op elke tweet en elk bericht reageren we persoonlijk, 24/7 en in 10 talen.

Met vriendelijke groet,
KLM
Customer Care