KLM Takes Care

Van de invoering van biobrandstoffen tot het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen; KLM neemt haar verantwoordelijkheid op vele manieren. En wanneer u met ons reist, kunt u onze betrokkenheid herkennen aan het KLM Takes Care-logo.

Zorg voor mens en planeet

KLM Takes Care

Als een van de grotere spelers in de luchtvaartindustrie vindt KLM het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen.

Om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld, zijn wij betrokken bij een groot aantal initiatieven. Als gevolg van onze continue inspanningen samen met Air France staan we met trots al jaren bovenaan de Dow Jones Sustainability Index voor onze branche.

Meer informatie over KLM Takes Care  (alleen in het Engels)

KLM Takes Care-logo

Wanneer u met ons reist, kunt u onze betrokkenheid herkennen aan het KLM Takes Care-logo. Bijvoorbeeld op onze thee- en koffiekopjes aan boord, die 100% biologisch afbreekbaar zijn!

 

Onze inspanningen

We vinden het niet alleen belangrijk om nu maatregelen te nemen, maar ook om in de toekomst te investeren. Daarom zijn we betrokken bij een groot aantal projecten:

  • We boeken belangrijke vooruitgang in de ontwikkeling en het gebruik van duurzame biobrandstoffen . Daarom hebben wij de handen ineengeslagen met het Wereld Natuur Fonds (WNF) en andere partners.
  • We werken aan duurzame oplossingen voor de vermindering van onze CO2-uitstoot .
  • We serveren, waar mogelijk, duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen aan boord, zoals duurzaam geproduceerde koffie met het UTZ-keurmerk of duurzaam gevangen vis  met het kwaliteitskeurmerk van de MSC-organisatie.
  • We ondersteunen sociale projecten , zoals Close the Gap en Wings of Support.Ook werkt KLM Health Services samen met het VU Medisch Centrum in Amsterdam aan een Doctor2Doctor-programma om de medische zorg in Kenia te verbeteren.
  • We blijven voortdurend in gesprek met de inwoners van het gebied rondom Schiphol ,bijvoorbeeld over het beperken van geluidsoverlast.
 

Vlieg CO2-neutraal!

Tijdens uw vliegreis kunt u meehelpen de CO2-uitstoot van uw vlucht te reduceren. Dit kunt u online regelen tijdens het boeken van uw vlucht of via Mijn Reis. Uw bijdrage aan ons CO2ZERO-programma wordt rechtstreeks en volledig geïnvesteerd in diverse projecten op het gebied van duurzame energie.

Bekijk hier de CO2-compensatie voor uw vlucht