U kunt op KLM rekenen

Wij doen er alles aan om uw reis en die van alle andere passagiers aan boord zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar ook als uw reis niet volgens plan verloopt, kunt u op ons rekenen. Wij proberen u dan zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Wij houden u op de hoogte

Vanaf het moment van boeken tot aan het vertrek van uw vlucht houden wij u graag op de hoogte van eventuele vertraagde of geannuleerde vluchten of gatewijzigingen. We kunnen telefonisch, via e-mail, of per sms contact met u opnemen – u hoeft alleen maar uw contactgegevens in te voeren in uw KLM-account, uw Flying Blue-account, of via Mijn Reis.

Bovendien heeft u toegang tot de laatste reisinformatie via KLM op Facebook, Messenger , KLM op LinkedIn, onze Twitter-account, KLM.com en via uw reisagent.

Ook tijdens uw reis kunt u rekenen op persoonlijke aandacht van onze medewerkers en de bemanning.

24/7 contact via ons sociale netwerk

KLM on Social Media

Heeft u een vraag, verzoek of opmerking? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via:

Nummer 1 in punctualiteit

U wilt graag op schema blijven. Als u op tijd aan wilt komen, verwelkomt de meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld u graag aan boord.

most punctual airline

Vertraging of annulering van uw vlucht

Het is natuurlijk altijd vervelend als uw vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt, of als u uw aansluitende vlucht mist. Maar samen kunnen we een oplossing vinden:

  • We boeken u om naar een geschikte alternatieve vlucht, waarbij we de voorkeur geven aan KLM, AIR FRANCE of een van de SkyTeam-partners.
  • We geven uw nieuwe reisschema door via e-mail, sms of telefoon.
  • U kunt ook rechtstreeks via onze callcenters, social media of uw reisagent om een alternatieve vlucht vragen.
  • De meest actuele informatie over uw reis vindt u via Mijn Reis. In bepaalde situaties kunt u zelf uw vlucht omboeken door in te loggen bij Mijn Reis.

U kunt er in elk geval op rekenen dat uw bagage automatisch op uw eindbestemming wordt afgeleverd.

Om aan uw eerste behoeften te voldoen, delen we bonnen voor maaltijden en drankjes en een prepaid telefoonkaart uit. Indien nodig regelen we ook een hotelverblijf, inclusief vervoer van en naar uw accommodatie.

Als uw reis is onderbroken, bijvoorbeeld omdat uw vlucht is overboekt of omdat u een stoel in een andere reisklasse heeft gekregen, dan kunt u op compensatie rekenen.

Lees verder over het aanvragen van restitutie of vergoeding.

Over teruggave en vergoeding

Als uw vlucht is geannuleerd of meer dan 3 uur is vertraagd, dan kunt u ervoor kiezen uw reis naar een andere datum te verplaatsen (afhankelijk van de beschikbaarheid). Als uw reis niet langer nodig is, kunt u uw reis gewoon annuleren. In het geval van een transfer kunt u ook terugvliegen naar het eerste vertrekpunt dat op uw ticket staat vermeld (indien van toepassing. Wij geven u dan bovendien een vergoeding, die u eenvoudig kunt aanvragen via KLM.com (vul een restitutieformulier in op onze pagina Klantenservice) of via uw reisbureau.

U heeft mogelijk ook recht op vergoeding van extra kosten die u vanwege een reisonderbreking heeft moeten maken. Onze collega’s van KLM Customer Care vertellen u hier graag meer over.

Ook als u niet heeft kunnen profiteren van een betaalde extra optie (zoals een extra comfortabele stoel), kunt u teruggave aanvragen door naar KLM.com te gaan en een restitutieformulier  in te vullen.

Aandacht aan boord

We streven altijd naar een uitmuntende dienstverlening aan boord. Bent u niet tevreden over uw stoel, maaltijd, entertainmentsysteem of iets anders? Onze bemanning stelt alles in het werk om uw tijd aan boord toch zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, bijvoorbeeld door u een alternatief of compensatie aan te bieden.

Vertraagde bagage

We informeren u onmiddellijk als bij aankomst blijkt dat uw bagage niet met u is meegereisd.* Zo staat u bij de afhaalband niet tevergeefs op uw bagage te wachten. Onze medewerkers bij de bagageservicebalie vullen samen met u het bagagerapport in, zodat ze meteen weten naar welke bagage ze op zoek moeten gaan. Op bepaalde luchthavens kunt u na aankomst ook melding maken van vertraagde bagage via KLM.com.**

Zodra uw bagage opgehaald of bezorgd kan worden, nemen we contact met u op. Uiteraard vergoeden we de kosten van uw eerste levensbehoeften. Bij vragen of opmerkingen over uw bagage kunt u altijd binnen 7 dagen na aankomst bij ons terecht. In het onwaarschijnlijke geval dat uw bagage niet binnen 21 dagen wordt teruggevonden, of als uw bagage door ons is beschadigd, bieden wij u compensatie aan.

* Indien de contactgegevens van de klant bekend zijn bij KLM en indien de bagage door KLM is getraceerd.
** U kunt online melding maken van vertraagde bagage op de volgende locaties: Almaty, Athene, Barcelona, Christiansand, Frankfurt, Göteborg, Helsinki, Jerevan, Linköping, Lissabon, Madrid, Mexico-Stad, Milaan, Oslo, Parijs, Sandefjord, Stavanger, Stockholm of Trondheim

Speciale aandacht voor trouwe klanten

Als Flying Blue-deelnemer profiteert u van persoonlijke privileges. Elite- en Elite Plus-deelnemers krijgen bijvoorbeeld voorrang bij onze callcenters. Lees verder over Flying Blue voor meer informatie over de voordelen.

Wij stellen uw feedback op prijs

We doen onze uiterste best om uw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voldeed uw reis met ons toch niet aan uw verwachtingen? Laat het ons dan weten! We stellen dan alles in het werk om onze dienstverlening verder te verbeteren en KLM Customer Care neemt dan snel contact met u op.
Wij stellen uw mening bijzonder op prijs.
KLM doet haar uiterste best om haar beloftes na te komen. Wij bieden dan ook onze excuses aan als we door bepaalde buitengewone omstandigheden niet aan al uw verwachtingen kunnen voldoen.

Onze onderzoeken

Tijdens uw reis is het uw ervaring die telt. Dat is waarom wij onafhankelijke onderzoeksbureaus onderzoeken laten uitvoeren om te weten hoe u denkt over ons en onze service:

  • Klanttevredenheidsonderzoek (door TNS Nipo): na uw vlucht kunt u via e-mail uitgenodigd worden om deel te nemen aan een tevredenheidsonderzoek.
  • Conformiteitsonderzoek ‘Quality Observer’ (door TNS Nipo): een selectie van Flying Blue-deelnemers wordt gevraagd om de kwaliteit van de service te observeren tijdens een vlucht.
  • Customer Care Monitor (door InSites Consulting): met deze monitor meten we de klantwaardering over hoe wij omgaan met klachten.
  • Callcenter evaluaties (door BVA): met deze onderzoeken meten we de prestaties van onze callcenters.
  • We participeren ook nog in andere onderzoeken uitgevoerd door derden, zoals IATA en Schiphol. Daarnaast voeren we zelf meerdere ad hoc onderzoeken uit.

Met de antwoorden die u ons geeft, evalueren wij onze diensten en proberen wij deze te verbeteren. Uw persoonlijke gegevens zullen nooit worden gebruikt voor commerciële aanbiedingen of e-mails, tenzij u hiervoor expliciete toestemming heeft gegeven.