Betaalmethoden

U kunt kiezen uit verschillende betaalmethoden voor uw vluchtreservering, afhankelijk van uw land en het tijdstip van boeken. Welke manier u ook kiest, u betaalt altijd veilig.

Betaalmethoden per land

Per land bieden we verschillende betaalmethoden bij het boeken van uw tickets op KLM.com.

Bekijk het overzicht van betaalmethoden per land

Creditcard

Bij het boeken van een ticket via KLM.com kunt u met creditcard betalen. Wij accepteren MasterCard, VISA en American Express. Afhankelijk van het land waar u boekt, kunt u ook betalen met Diners Club, JCB (Japanese Credit Bureau) en UATP/Airplus. In sommige landen betaalt u een toeslag als u met een creditcard betaalt.

Wanneer u uw vlucht heeft geselecteerd, kies bij de betaalmogelijkheden voor ‘creditcard’. Vervolgens selecteert u de maatschappij die de kaart heeft uitgegeven. Vul uw gegevens in en bevestig de boeking. Zodra uw betaling is geautoriseerd, ontvangt u uw e-ticket per e-mail.

De Flying Blue – American Express Card

Met uw dagelijkse uitgaven spaart u Miles en met KLM- of AIR FRANCE-tickets spaart u nog eens extra Miles. Kies uit een Silver, Gold of Platinum Card voor verschillende privileges en om sneller Miles te sparen, ongeacht uw Flying Blue-deelnemersniveau. Indien u kiest voor een Flying Blue – American Express Gold of Platinum Card spaart u bovendien ook XP (Experience Points) op transacties met KLM en AIR FRANCE.

  • U ontvangt jaarlijks extra XP waarmee u snel het volgende Flying Blue-niveau bereikt of uw huidige niveau behoudt.
  • Met Share & Fly kunt u uw Miles delen met andere kaarthouders.
  • Met elk gebruik van de kaart verlengt u automatisch de geldigheid van uw Miles.

Lees meer over de Flying Blue – American Express Card

Veilig betalen met uw credit- of debitcard

Uw betalingsgegevens worden versleuteld en via een beveiligde verbinding verzonden. U kunt de beveiliging zelf checken door op de betaalpagina op uw rechtermuisknop te drukken en te kiezen voor 'Eigenschappen'. U ziet dan een venster met de verbindingsgegevens. Bij 'Verbinding' staat dat het om een SSL-verbinding gaat. Uw creditcardgegevens, zoals het nummer en de vervaldatum, worden niet opgeslagen.

Extra veilig betalen met uw credit- of debitcard

Sommige banken bieden houders van een creditcard van Visa, MasterCard of American Express nog een extra beveiliging aan, in de vorm van een pincode of wachtwoord. Op deze manier weten de bank en wij dat u de rechtmatige eigenaar of gebruiker van de kaart bent. Als uw kaart voor deze extra beveiliging – ‘Verified by Visa’, ‘MasterCard Secure Code’ of ‘American Express SafeKey’ – is aangemeld, dan vragen we u om ook uw pincode of wachtwoord in te vullen. Alleen als deze klopt, wordt de betaling geaccepteerd.

Biedt uw bank deze extra beveiliging, maar is uw kaart hiervoor nog niet aangemeld, dan kan uw bank tijdens de betaling vragen of u uw kaart alsnog wilt aanmelden. Dit proces heet ‘Activation During Shopping’.Wij hebben geen invloed op dit proces. De aanmelding voor Verified by Visa, Mastercard Secure Code of American Express SafeKey vindt plaats via een directe link naar uw bank. KLM heeft geen inzicht en toegang tot deze gegevens. Zodra u zich heeft aangemeld voor deze dienst, kunt u de boeking afmaken.

Voor meer informatie over Verified by Visa, MasterCard Secure Code of American Express SafeKey raden we u aan contact op te nemen met uw bank.

Lees meer over MasterCard Secure Code 

Lees meer over Verified by Visa 

Lees meer over American Express SafeKey

Gereserveerd bedrag op uw credit- of debitcard

Wanneer u uw credit- of debitcard gebruikt om een ticket via KLM.com te boeken, ziet u binnen enkele dagen dat het bedrag voor uw aankoop van uw bankrekening is afgeschreven. In feite wordt dit bedrag door uw bank gereserveerd totdat KLM uw betaling heeft afgerond. Daarna wordt het bedrag daadwerkelijk van uw rekening afgeschreven. Dit kan tot 30 dagen duren. Tijdens deze periode kan het gereserveerde bedrag worden geblokkeerd, waardoor u het niet kunt gebruiken voor andere aankopen.

Wanneer u meerdere tickets in 1 transactie koopt, reserveren sommige banken ten onrechte 2 keer het bedrag: 1 keer voor het totaalbedrag en 1 keer per ticket. Hierdoor is het beschikbare bedrag voor andere aankopen lager. Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak; helaas kunnen wij hier niets aan veranderen. Desgewenst kunt u een aanvraag bij uw bank indienen om het gereserveerde bedrag vrij te geven.

Internetbankieren

Met Internetbankieren, ook bekend als ‘Real Time Online Banking’ (RTOB), kunt u veilig en gemakkelijk online winkelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld iDeal, CUP Online, eNets, Direct E-banking. Betalen via RTOB is kosteloos op KLM.com. Bovendien kunt u op deze wijze tot wel 2 uur voor vertrek betalen.

Nadat u uw vlucht heeft geselecteerd, kiest u bij betaalmethodes voor de in uw land beschikbare methode voor Internetbankieren. Selecteer uw bank en vul uw betaalgegevens in. Zodra u de betaling bevestigt, wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven. Uw bank informeert ons, waarna wij u uw e-ticket per e-mail toesturen. Dit gebeurt in de meeste landen binnen 1 uur.

Bij Internetbankieren betaalt u via onze partner Ingenico ePayments. Lees onderaan deze pagina meer over Ingenico ePayments.

E-Wallet

Met een E-Wallet kunt u meerdere betalingsopties, zoals bijvoorbeeld uw creditcard en bankrekening, met elkaar combineren en het verschuldigde bedrag uit 1 digitale portemonnee betalen.

  • PayPal: wordt geaccepteerd op KLM.com in circa 40 landen (niet mogelijk met American Express)
  • Alipay: China en Hongkong (alleen lokale creditcards en betaalpassen)

Zorg ervoor dat u het volledige bedrag met uw E-Wallet kunt voldoen.Bij sommige E-Wallets is het bedrag dat u in een keer kunt betalen beperkt. Zodra de provider van uw E-Wallet heeft bevestigd dat de betaling is voldaan, sturen wij uw ticket per e-mail naar u toe.Dit gebeurt meestal binnen 1 uur.

Bankoverschrijving

Als er minimaal 14 dagen tussen het boeken van uw vlucht en de vertrekdatum zitten, kunt u in de meeste gevallen gebruikmaken van een bankoverschrijving.  

Wanneer u kiest voor betalen via een bankoverschrijving vragen we u enkele gegevens in te vullen. Deze worden uiteraard geheim gehouden. Na het afronden van de reservering krijgt u een betalingsreferentie.  

Deze referentie, een code van 12 cijfers, gebruiken wij om de juiste boeking bij het overgemaakte bedrag te vinden. Het is daarom zeer belangrijk dat u deze code correct vermeldt bij het overmaken.  

Zodra u de betalingsreferentie heeft ontvangen, kunt u het geld via uw eigen bank overmaken. Dat kan via Internetbankieren, via een overschrijvingsformulier of via een contante transactie bij uw bank. Zorg dat de betaling binnen 48 uur na uw boeking gedaan is.  

Het kan zijn dat uw bank transferkosten in rekening brengt. Voor internationale overschrijvingen betaalt u altijd zogenaamde ‘cross border transfer’ kosten bovenop de ticketprijs. Informeer bij uw bank naar de kosten. Als wij niet het volledige bedrag ontvangen kan uw ticketuitgifte vertraagd worden.  

Zodra het volledige bedrag is ontvangen sturen we u uw e-ticket per e-mail toe. Dat kan tot 5 werkdagen na uw betaling zijn.

Bij een bankoverschrijving verloopt uw betaling meestal via onze partner Ingenico ePayments, maar in sommige landen betaalt u direct aan ons. U betaalt direct aan ons wanneer u boekt in de Nederlandse Antillen, Aruba, Ecuador, Ghana, Iran, Nigeria, Oman, Peru, Saoedi-Arabië, Suriname, Thailand of Zuid Korea. In alle gevallen is uw betaling veilig.

Lees onderaan deze pagina meer over Ingenico ePayments.

Contant en PIN-betaling

U kunt met contant geld of met uw bankkaart met PIN code betalen nadat u online heeft geboekt. Bij een KLM ticketkantoor kunt u dan betalen en uw ticket ophalen. PIN-betaling accepteren wij op onze kantoren alleen in Nederland, in de Nederlandse Antillen en in Suriname.

Contante of pinbetalingen zijn meestal kosteloos.

Als u op het ticketkantoor wilt betalen, neemt u dan de boekingsbevestiging of boekingscode mee die u via e-mail heeft ontvangen. Let op: Niet op alle ticketkantoren kunt u contant betalen.

Over Ingenico ePayments en WorldPay

Ingenico ePayments is een bedrijf dat namens ons online betalingen en betaalgegevens verwerkt. Het gaat hierbij om transacties via realtime internetbankieren, bankoverschrijvingen en machtigingen.

Betaalt u via Ingenico ePayments, dan zullen wij na bevestiging van betaling van het volledige bedrag uw ticket uitgeven en dit per e-mail aan u opsturen.  

Uw betaalgegevens worden veilig naar Ingenico ePayments verstuurd en alleen gebruikt om de transactie te verwerken. De gegevens worden niet openbaar gemaakt, aan anderen doorgestuurd of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Wij maken gebruik van de online diensten en het wereldwijde netwerk van Ingenico ePayments zodat uw betaling zo efficiënt en veilig mogelijk verloopt.

Naast de diensten van Ingenico ePayments maken wij ook gebruik van diverse betaaldiensten van WorldPay.