Chinese father and daughter

Speciale stoelverzoeken

U kunt verschillende speciale stoelverzoeken doen, wanneer u met ons vliegt. Sommige verzoeken kunt u via het KLM Contactcentrum doen, en andere doet u gemakkelijk zelf online of offline.

Corpulente passagiers

Voor onze corpulente passagiers hebben we een speciale regeling. We willen iedereen aan boord graag een comfortabele en veilige vlucht bieden. Daarvoor zouden de armleuningen van de stoel bij alle passagiers vrij op en neer moeten kunnen bewegen. De ruimte tussen de armleuningen per toesteltype:
 
Airbus A330:
 • 46 cm (18 inch) in Economy Class en Economy Comfort-zone
 • 50 cm (20 inch) in Business Class
 
Boeing 747:
 • 44 cm (17.5 inch) in Economy Class en Economy Comfort-zone
 • 50 cm (20 inch) in Business Class
 
Boeing 777:
 • 43 cm (17 inch) in Economy Class en Economy Comfort-zone
 • 50 cm (20 inch) in Business Class
 
Boeing 787-9:
 • 43 cm (17 inch) in Economy Class en Economy Comfort-zone
 • 53 cm (21 inch) in Business Class
 
Boeing 737:
 • 43 cm (17 inch) in Economy Class en Economy Comfort-zone
 • 43 cm (17 inch) + vrije stoel naast u in de Business Class
 
Embraer 175/190:
 • 45 cm (18 inch) in Economy Class and Economy Comfort-zone
 • 45 cm (18 inch) + vrije stoel naast u in Business Class

 
Indien u op een door KLM uitgevoerde vlucht gebruikmaakt van een deel van de stoel(en) naast uw eigen stoel, adviseren we u een tweede stoel te boeken.
 
Als u geen tweede aangrenzende stoel heeft geboekt en er geen tweede stoel beschikbaar is in de dezelfde reisklasse op uw vlucht, is het mogelijk dat u, in het belang van de veiligheid, niet kunt reizen wanneer uw lichaamsomvang u niet toestaat om naar behoren in een enkele stoel te zitten.

Een tweede stoel naast uw zitplaats kan alleen telefonisch worden gereserveerd via KLM Contactcentrum. Op deze tweede stoel krijgt u 25% korting. Was er bij vertrek een andere stoel in dezelfde reisklasse beschikbaar aan boord van uw vlucht? Dan kunt u een vergoeding van de kosten voor de tweede stoel aanvragen.

Indien u twee stoelen heeft geboekt, wordt een specifieke combinatie stoelen aan u toegewezen. Deze stoelen kunt u niet online bekijken of wijzigen via Mijn Reis. U dient voor vertrek in te checken bij de incheckbalie op de luchthaven. Op uw ticket staat vermeld hoeveel bagage u gratis mag meenemen. Ook als u een ticket voor een tweede aangrenzende stoel heeft gekocht, geldt de standaard bagagevrijstelling voor één passagier. Deze bagagevrijstelling staat op uw ticket vermeld. Tijdens het inchecken bij de balie op de luchthaven kunt u het vervoer van extra bagage regelen. Lees meer over uw bagage.

Stoelen voor baby’s en kinderen

Wilt u een stoel boeken voor een kind? In de meeste gevallen kunt u dit op dezelfde manier regelen als voor een volwassene, zowel online als offline. Er zijn wel een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer u met meer dan een baby reist of als uw kind de Unaccompanied Minor-service nodig heeft. Lees alles over (het boeken van) stoelen voor kinderen.

Groepsreis – 10 of meer stoelen

Wilt u 10 of meer stoelen op dezelfde vlucht boeken? KLM biedt u het voordeel van concurrerende groepstarieven, flexibele ticketopties en speciale boekingshulp. Groepsreizigers kunnen vanaf 8 dagen voor vertrek tot aan het sluiten van de check-in kosteloos reguliere stoelen kiezen voor iedereen in de groep.

Lees meer over groepsboekingen.

U wilt misschien meer weten over..