Unaccompanied Minor-service

Is uw kind tussen de 5 en 14 jaar en reist hij of zij alleen? Vergeet niet onze Unaccompanied Minor-service te reserveren. De service kan ook voor 15- tot en met 17-jarigen worden geboekt.
 
 

De Unaccompanied Minor-service

Stewardess and child

Met de Unaccompanied Minor-service weet u zeker dat uw kind veilig alleen reist. Deze service is verplicht voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar die alleen reizen, of die in een andere reisklasse reizen dan de volwassene die hen begeleidt.


Voor vertrek en bij aankomst begeleidt ons KLM-personeel, of personeel ingehuurd door KLM, uw kind van en naar het vliegtuig, ook in het geval van vertragingen. Tijdens de vlucht houdt ons cabinepersoneel een extra oogje in het zeil. Via telefoon, e-mail en sms houden we u op de hoogte van eventuele veranderingen in het reisschema van uw kind. Aan het eind van de reis begeleiden we uw kind persoonlijk naar degene die u heeft gemachtigd om hem of haar op te halen.


Lees meer over .


Voor kinderen van 15 tot 17 jaar kan de service worden gereserveerd, maar is het niet verplicht. Als u ervoor kiest om de Unaccompanied Minor-service niet te boeken, beschouwen we uw kind als een volwassen passagier. In het geval van vertraging of annulering van de vlucht helpen we uw kind graag verder, als hij of zij zelf onze medewerkers van KLM benadert en zijn of haar leeftijd doorgeeft. Wilt u volledige hulp voor uw kind bij vluchtverstoringen? Boek dan de Unaccompanied Minor-service.

 
 

Zo werkt de Unaccompanied Minor-service

Boeken

Boek de vlucht voor uw kind uiterlijk 24 uur voor vertrek en reserveer meteen de Unaccompanied Minor-service. Deze service kan niet los van de vlucht worden gereserveerd en is alleen te boeken via het KLM Contactcentrum of via uw reisagent.


Tijdens het maken van de reservering vragen we de gegevens van uw kind en uw contactgegevens. Ook noteren we de gegevens van de persoon die uw kind naar de luchthaven brengt en de persoon die het kind mag ophalen bij aankomst. We raden u aan om deze informatie op te zoeken voordat u telefonisch contact met ons opneemt. Deze gegevens gebruiken wij om het Handling Advice-formulier in te vullen, dat uw kind bij zich heeft tijdens de reis.

Voorbereiding en inchecken

Voor alleenreizende kinderen moet u een toestemmingsformulier invullen voordat uw kind door de beveiligingscontrole gaat. Lees meer over het toestemmingsformulier voor reizen met minderjarige naar het buitenland . Sommige landen hebben mogelijk aanvullende vereisten voor alleenreizende kinderen. Zorg ervoor dat u nagaat wat de lokale regels van de bestemming zijn.

Met het Handling Advice-formulier dat u inlevert bij de incheckbalie op de luchthaven, machtigt u ons om uw kind op reis te begeleiden. Zorg ervoor dat u het formulier voor iedere vlucht in de boeking in viervoud volledig ingevuld en ondertekend inlevert. Vul het online formulier in via Mijn Reis of tijdens het online inchecken. Na het inchecken kunt u het formulier alleen wijzigen door het KLM Contactcentrum te bellen. Zorg ervoor dat u 4 ondertekende kopieën van de laatste versie van het formulier meeneemt naar de luchthaven.

 

Heeft u het formulier niet online ingevuld? U kunt het ook afdrukken en met de hand invullen . Als het nodig is, kunt u het formulier ook invullen bij de incheckbalie, maar houd dan rekening met 15 minuten extra tijd.

Tijdens het online inchecken krijgt u een incheckbevestiging, maar nog geen boardingpass. De boardingpass ontvangt u bij de incheckbalie op de luchthaven.

Een volwassene of begeleider van 18 jaar of ouder moet het kind 2,5 uur voor vertrek naar de incheckbalie brengen. U dient een geldig identiteitsbewijs mee te nemen en op de luchthaven te blijven tot de vlucht van het kind is vertrokken.


Overstappen

Bij een lange overstap op Amsterdam Schiphol brengen wij uw kind naar onze Junior Jet Lounge. Hier kan hij of zij, onder het genot van een glaasje fris, allerlei leuke dingen doen: tekenen, spelen met speelgoed, computerspelletjes spelen of de laatste films kijken. Lekker rustig loungen op een van de zitzakken met een fijn boek (in verschillende talen) kan natuurlijk ook. 


KLM staat een overstap voor alleenreizende kinderen uitsluitend toe op vluchten van KLM, Air France en Delta Air Lines. Neem bij vragen contact op met het KLM Contactcentrum.

Aankomst

Na aankomst dragen wij uw kind alleen over aan de persoon die volgens het Handling Advice-formulier is gemachtigd om uw kind op de eindbestemming op te halen. De persoon die het kind ophaalt moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. Wij geven uw kind niet mee aan vertegenwoordigers van een bedrijf of organisatie.

 
 

Kosten

Ongeacht de leeftijd betaalt u voor elk kind het tarief van een volwassenen ticket plus een servicetoeslag voor de Unaccompanied Minor-service. In de onderstaande tabel vindt u het exacte bedrag van de servicetoeslag voor enkele vluchten. Voor een retour geldt de dubbele toeslag.


Let op: de onderstaande prijzen worden omgerekend naar de plaatselijke valuta. In sommige landen kan er een lokale belasting bij deze prijzen worden opgeteld.


Servicetoeslag voor enkele reis
EUR
Directe vlucht binnen Europa100
Directe intercontinentale vlucht150
Vlucht vanaf een Europese luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een andere Europese luchthaven200
Vlucht vanaf een Europese luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een intercontinentale luchthaven (of andersom)250
Vlucht vanaf een intercontinentale luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een andere intercontinentale luchthaven300
KLM-vlucht tussen 2 luchthavens anders dan Amsterdam Airport Schiphol100
Vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol via een bestemming binnen de Verenigde Staten naar een intercontinentale luchthaven250