Laatste updates: coronavirus

Laatst gewijzigd: vrijdag 3 juli 2020, 16:30 / 4:30 PM (CET)
 

Wat kunt u zelf doen?

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om u te helpen met uw aanstaande reisplannen, maar de wachttijden bij het KLM Contactcentrum kunnen lang zijn. We raden u daarom sterk aan om gebruik te maken van de online opties om uw vlucht zelf te wijzigen of een teruggave aan te vragen. Heeft u uw ticket geboekt via een reisbureau? Neem rechtstreeks contact met hen op voor meer informatie.

Op dit moment hervatten we geleidelijk een aantal van onze vluchten. Wilt u uw volgende vakantie plannen, maar maakt u zich zorgen dat u uw reis moet annuleren? Om uw zorgen weg te nemen, bieden we gegarandeerd flexibele omboekingsmogelijkheden. Boek nu uw volgende KLM-vlucht en wijzig uw boeking zonder extra kosten.

Lees het onderstaande beleid voor omboekingen en teruggave voor gedetailleerde informatie en voorwaarden.

 
 

Wereldwijd beleid voor omboekingen en teruggave

Overal ter wereld nemen de lokale autoriteiten verschillende preventieve maatregelen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Helaas betekent dit dat we onze vluchtschema's hebben moeten aanpassen. Daarom bieden we verschillende opties voor omboekingen en teruggave. Bekijk hieronder de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Let op: er geldt een ander beleid voor Colombia, Brazilië, Argentinië en Chili. Dit kunt u ook op deze pagina vinden. Voor KLM Package Deals , KLM Flight Bundle  en Flying Blue reward tickets  gelden andere voorwaarden.

 
 

Is uw vlucht geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij?

Er gelden verschillende voorwaarden, afhankelijk van wanneer uw vlucht door de luchtvaartmaatschappij is geannuleerd. Weet u niet zeker wanneer uw vlucht is geannuleerd? Check de datum waarop u onze e-mail over de annulering heeft ontvangen.

U kunt uw boeking wijzigen tot 30 juni 2021, maar u helpt ons enorm als u dit doet voor uw oorspronkelijke reisdatum.

 
  • Vluchten geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij

 

Is uw vlucht niet geannuleerd, maar heeft u besloten uw reis uit te stellen?

Het beleid dat voor u van toepassing is, hangt af van wanneer u uw vlucht heeft geboekt en wat uw geplande vertrekdatum was. Weet u niet zeker wanneer u uw vlucht heeft geboekt? Check de datum waarop u de bevestigingsmail heeft ontvangen na het boeken van uw vlucht.

Als uw vlucht niet geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij, kunt u uw boeking alleen wijzigen voor het geplande vertrek van de vlucht.

 
  • Vluchten geboekt voor of op 21 April 2020 en met een gepland vertrek voor of op 31 augustus 2020

  • Vluchten geboekt voor of op 21 april 2020 en met een gepland vertrek na 31 augustus 2020

  • Vluchten geboekt op of na 22 april 2020

 

Uitzonderingen op het wereldwijde beleid

Voor Colombia, Brazilië, Argentinië en Chili geldt een apart omboekings- en teruggavebeleid.
 
  • Colombia

  • Brazilië

  • Argentinië

  • Chili

 

Meest gestelde vragen

Wilt u meer weten over het dragen van mondkapjes, wijzigingen in onze services en hoe u uw reis kunt voorbereiden?

Bekijk de volledige lijst met veelgestelde vragen

 
 

Hulp nodig?

Als geen van de bovengenoemde opties uw vraag beantwoordt of als u problemen ondervindt met onze online tools, neem dan gerust contact met ons op.

We doen wat we kunnen om u zo snel te helpen, maar we kunnen niet voorkomen dat de wachttijden lang zijn. Bent u in het buitenland en probeert u terug te keren naar Nederland? We behandelen de vragen over thuiskomen met de hoogste prioriteit.

Deel uw boekingscode en achternaam zodat wij u sneller kunnen helpen, maar deel het alleen via privéberichten.