U kunt op KLM rekenen

Wij doen er alles aan om uw reis en die van alle andere passagiers aan boord zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar ook als uw reis niet volgens plan verloopt, kunt u op ons rekenen.Wij proberen u dan zo snel mogelijk weer op weg te helpen.
 

Wij houden u op de hoogte

Wij houden u vanaf het moment van boeken tot aan het vertrek van uw vlucht op de hoogte van eventuele vertraagde of geannuleerde vluchten of gatewijzigingen. Voeg uw contactgegevens toe aan uw KLM-account, uw Flying Blue-omgeving of in Mijn Reis, zodat we per e-mail, sms of telefoon contact met u kunnen opnemen.

U heeft bovendien toegang tot de laatste reisinformatie via KLM op Facebook, in Messenger , via onze Twitter-account, op KLM.com en via uw reisagent.

Ook tijdens uw reis kunt u rekenen op persoonlijke aandacht van personeel en bemanning.

 

We zijn 24/7 te bereiken op social media.

Heeft u een vraag, verzoek of opmerking? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen . Onze social media teams zijn 24/7 bereikbaar en proberen altijd zo snel mogelijk te reageren.

U kunt ons ook telefonisch bereiken. Meer informatie, zoals de openingstijden in uw land, vindt u op de pagina Klantenservice of bij de veelgestelde vragen op KLM.com.

 

Nummer 1 op het gebied van punctualiteit

Wij weten dat uw tijd kostbaar is. Als u op tijd aan wilt komen, vliegt u natuurlijk met ’s werelds meest punctuele luchtvaartmaatschappij.

most punctual airline
 

Vertraging of annulering van uw vlucht

Het is natuurlijk altijd vervelend als uw vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt, of als u uw aansluitende vlucht mist. Maar samen kunnen we een oplossing vinden:

  • We boeken u om naar een geschikte alternatieve vlucht, waarbij we de voorkeur geven aan KLM, Air France of een van de SkyTeam-partners.
  • We geven uw nieuwe reisschema door via e-mail, sms of telefoon.
  • U kunt ook rechtstreeks via onze callcenters, social media of uw reisagent om een alternatieve vlucht vragen.
  • De meest actuele informatie over uw reis vindt u via Mijn Reis. In bepaalde situaties kunt u zelf uw vlucht omboeken door in te loggen bij Mijn Reis.

U kunt er in elk geval op rekenen dat uw bagage automatisch op uw eindbestemming wordt afgeleverd.

Om aan uw eerste behoeften te voldoen, delen we bonnen voor maaltijden en drankjes en een prepaid telefoonkaart uit. Indien nodig regelen we ook een hotelverblijf, inclusief vervoer van en naar uw accommodatie.

Als uw reis is onderbroken, bijvoorbeeld omdat uw vlucht is overboekt of omdat u een stoel in een andere reisklasse heeft gekregen, dan kunt u op compensatie rekenen.

Lees meer over het .

 

Over teruggave en vergoeding

Als uw vlucht is geannuleerd of meer dan 3 uur is vertraagd, dan kunt u ervoor kiezen uw reis naar een andere datum te verplaatsen (afhankelijk van de beschikbaarheid). Als uw reis niet langer nodig is, kunt u uw reis gewoon annuleren. In het geval van een transfer kunt u ook terugvliegen naar het eerste vertrekpunt dat op uw ticket staat vermeld (indien van toepassing. Wij geven u dan bovendien een vergoeding, die u eenvoudig kunt aanvragen via KLM.com (vul een restitutieformulier in op onze pagina Klantenservice) of via uw reisbureau.

U heeft mogelijk ook recht op vergoeding van de extra kosten die u vanwege een reisonderbreking heeft moeten maken. Onze collega’s van het KLM Contactcentrum vertellen u hier graag meer over!

Ook als u niet heeft kunnen profiteren van een betaalde extra optie (zoals een extra comfortabele stoel) kunt u teruggave aanvragen door het restitutieformulier op KLM.com in te vullen.

 

Aandacht aan boord

We streven altijd naar een uitmuntende dienstverlening aan boord. Bent u niet tevreden over uw stoel, maaltijd, entertainmentsysteem of iets anders? Onze bemanning stelt alles in het werk om uw tijd aan boord toch zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, bijvoorbeeld door u een alternatief of compensatie aan te bieden.

 

Vertraagde bagage

Als bij aankomst blijkt dat uw bagage niet is meegekomen, laten we u dit indien mogelijk meteen weten.* Dan hoeft u niet tevergeefs op uw bagage te wachten bij de bagageband. Onze medewerkers bij de bagageservicebalie vullen samen met u het bagagerapport in, zodat ze meteen weten naar welke bagage ze op zoek moeten gaan. Op bepaalde luchthavens kunt u na aankomst ook via KLM.com.**

Zodra uw bagage opgehaald of bezorgd kan worden, nemen we contact met u op. Uiteraard vergoeden we de kosten van uw eerste levensbehoeften. Voor vragen of opmerkingen over uw bagage kunt u altijd binnen 7 dagen na aankomst bij ons terecht. In het onwaarschijnlijke geval dat uw bagage niet binnen 21 dagen wordt teruggevonden, of als uw bagage door ons is beschadigd, bieden wij u compensatie aan.

* Indien de contactgegevens van de klant bekend zijn bij KLM en indien de bagage door KLM is getraceerd.
** U kunt online melding maken van vertraagde bagage op de volgende locaties: Almaty, Athene, Barcelona, Christiansand, Frankfurt, Göteborg, Helsinki, Jerevan, Linköping, Lissabon, Madrid, Mexico-Stad, Milaan, Oslo, Parijs, Sandefjord, Stavanger, Stockholm of Trondheim

 

Speciale aandacht voor trouwe klanten

Als Flying Blue-deelnemer profiteert u van persoonlijke privileges. Elite- en Elite Plus-deelnemers krijgen bijvoorbeeld voorrang bij onze callcenters. Lees meer over Flying Blue  om alles te weten te komen over uw voordelen.

 

Wij stellen uw feedback op prijs

Uw reiservaring staat voorop – van vertrek tot aankomst! We laten dan ook regelmatig onderzoek uitvoeren door onafhankelijke onderzoeksbureaus om te weten te komen hoe u denkt over ons en onze service:

  • Klanttevredenheidsonderzoek en conformiteitsonderzoek  (door Kantar en Qualtrics): na uw vlucht kunt u per e-mail worden uitgenodigd om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Ook wordt een aantal Flying Blue-deelnemers gevraagd om de kwaliteit van onze service aan boord te beoordelen.
  • Customer Care-enquête (door InSites Consulting): aan de hand van deze enquête meten we hoe klanten onze klachtenbehandeling beoordelen.
  • Callcenter-evaluaties (door BVA en MediaTech): aan de hand van deze evaluaties krijgen we inzicht in de performance van onze callcenters.
  • Ook voeren we zelf ad-hoconderzoek uit en nemen we deel aan onderzoeken van derden, zoals IATA en Schiphol.

Dankzij uw feedback kunnen wij onze service evalueren en verbeteren. Uw persoonlijke gegevens worden nooit gebruikt voor commerciële doeleinden of e-mails, tenzij u hiervoor expliciet toestemming geeft.

We doen onze uiterste best om uw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.Voldeed uw reis met ons toch niet aan uw verwachtingen? Laat het ons dan weten! We stellen dan alles in het werk om onze dienstverlening verder te verbeteren en het KLM Contactcentrum neemt dan snel contact met u op.
KLM doet haar uiterste best om haar beloftes na te komen. Wij bieden dan ook onze excuses aan, als we door bepaalde buitengewone omstandigheden niet aan al uw verwachtingen hebben kunnen voldoen.
Wij stellen uw mening bijzonder op prijs.