Uw KLM-voucher gebruiken

Heeft u een KLM-voucher (een EMD- of TDC-document) ontvangen? Sommige vouchers kunt u gebruiken om uw volgende vliegticket en/of extra opties mee te betalen. Andere vouchers kunt u inwisselen tegen contant geld.

KLM-vouchers: EMD en TDC

Als u op KLM.com een vergoeding heeft aangevraagd of als uw reis niet volgens plan is verlopen, dan heeft u mogelijk een vergoeding ontvangen in de vorm van een KLM-voucher. Er zijn 2 typen vouchers:

 • Een EMD-voucher is een elektronische voucher die u via de e-mail heeft ontvangen. Als op uw voucher staat dat deze inwisselbaar is, dat kunt u de voucher inwisselen tegen contant geld. Als op uw voucher staat dat deze niet-inwisselbaar is, dan kunt u de voucher gebruiken om een vliegticket of extra opties mee te betalen op KLM.com.
 • Een Travel Discount Certificate (TDC). Dit is een papieren voucher die u kunt gebruiken om een vliegticket mee te betalen.
 • U kunt max. 2 KLM-vouchers of max. 1 AIR FRANCE-voucher per ticket of per extra optie besteden.
 

Uw EMD-voucher gebruiken

U kunt uw EMD-voucher op KLM.com als volgt gebruiken:

 • Als op uw EMD-voucher staat dat deze inwisselbaar (refundable) is, dan kunt u deze inwisselen tegen geld dat op uw bankrekening wordt gestort. Wissel uw EMD in tegen geld .
 • Als op uw EMD-voucher staat dat deze niet-inwisselbaar (non-refundable) is, dan kunt u de voucher gebruiken bij het boeken van een vlucht van KLM, Delta Air Lines of AIR FRANCE of bij het kopen van extra opties (zoals een extra comfortabele stoel) voor KLM-vluchten. Voor het eventuele resterende bedrag ontvangt u een nieuwe EMD-voucher.
  • Gebruik uw EMD-voucher om een vlucht te boeken op KLM.com
  • Gebruik uw EMD-voucher om extra opties voor KLM-vluchten te kopen via Mijn Reis als u al een vlucht heeft geboekt.
  • Indien de valuta van het EMD verschilt van de valuta van het ticket, dan wordt als wisselkoers de verkoopprijs van KLM’s bank in het betreffende land gebruikt.

* EMD-vouchers kunnen niet worden gebruikt om te betalen voor KLM Package Deals en belastingen over award tickets.

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de EMD-vouchers

 

Uw TDC-voucher gebruiken

Travel Discount Certificates (TDC’s) kunnen worden gebruikt om vliegtickets mee te betalen bij KLM, AIR FRANCE en Delta Air Lines.

Hoe gebruikt u uw TDC-voucher?
Neem telefonisch contact met ons op om uw vlucht te boeken en houd uw voucher bij de hand. U heeft het registratienummer op de voucher nodig om uw boeking te voltooien.

Om uw TDC-voucher in te wisselen, kunt u contact opnemen met:


Als het te betalen bedrag hoger is dan de waarde van uw TDC-voucher, dan dient u het resterende bedrag bij te betalen. U ontvangt geen restitutie als het bedrag lager is dan het krediet op uw TDC.

TDC-vouchers zijn tot twee jaar na uitgiftedatum geldig. Deze vouchers kunnen niet worden ingewisseld tegen geld. Het is niet mogelijk uw TDC-voucher te gebruiken bij een KLM-reisagent of op KLM.com.

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de TDC-vouchers