Aan boord gaan van uw vlucht

Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht. Om vertraging te voorkomen vragen we u om ruim op tijd op de luchthaven en bij de gate te zijn, vooral in drukke vakantieperiodes.

Inchecken en uw bagage afgeven

Om uw reis ontspannen te beginnen, kunt u eenvoudig online of op de luchthaven inchecken en uw bagage afgeven bij een van de bagageafgiftepunten. Bekijk de incheck- en bagageafgiftetijden.

Wanneer gaat de gate open?

Voordat u aan boord kunt gaan, gaat de gate open en zijn er KLM-medewerkers aanwezig om u indien nodig te helpen. Ziet u uw afgekorte naam op de schermen verschijnen? Ga dan naar de balie bij de gate voor meer informatie.

Het kan gebeuren dat uw gatenummer wordt gewijzigd. Wij raden u daarom altijd aan uw gatenummer nog even te controleren op de informatieschermen op de luchthaven.

BestemmingGate open
Europa: ‘Schengen*55 minuten voor vertrek
Europa: ‘non-Schengen*55 minuten voor vertrek
Intercontinentaal90 minuten voor vertrek
* Onder het ‘Schengenverdrag’ mogen inwoners van aangesloten landen vrij reizen. Veel Europese landen vallen hieronder.

Instappen

Op uw boardingpass en op de informatieschermen bij de vertrekgate staat aangegeven hoe laat u aan boord kunt gaan. Wij raden u aan bij de gate aanwezig te zijn voor het boarden begint. Wanneer het boarden begint, hangt af van uw bestemming:


BestemmingBegin boarden
Europa: ‘Schengen*30 minuten voor vertrek
Europa: ‘non-Schengen*30 minuten voor vertrek
Intercontinentaal45 minuten voor vertrek
* Onder het ‘Schengenverdrag’ mogen inwoners van aangesloten landen vrij reizen. Veel Europese landen vallen hieronder.


SkyPriority

Als u in KLM Business Class reist of als u Elite Plus-deelnemer van Flying Blue (of SkyTeam) bent, dan gaat u als een van de eersten aan boord van het toestel. U hoeft alleen de borden met het rode SkyPriorty-logo te volgen!


Lees meer over SkyPriority

Wanneer sluit de gate?

woman checking the time for the gate closing time

Op Schiphol kunt u voor alle KLM-vluchten tot 15 minuten voor vertrek aan boord gaan. Indien u na sluitingstijd bij de gate aankomt, krijgt u geen toestemming om aan boord te gaan.

Op andere luchthavens kunnen deze tijden verschillen. Houd de informatieschermen op de luchthaven in de gaten om op de hoogte te zijn van de juiste informatie. Bij twijfel kunt u altijd terecht bij onze medewerkers.

Ontvang vluchtinformatie via SMS of e-mail

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie over uw vlucht? Meld u aan en wij laten u via SMS of e-mail weten:

  • wanneer u kunt inchecken
  • als het gatenummer is veranderd
  • wanneer u kunt instappen
  • als uw vlucht is vertraagd of geannuleerd


Aanmelden en het ontvangen van berichten kost u niets.

Lees verder over het ontvangen van vluchtinformatie via SMS of e-mail

Sneller naar de gate vanaf Privium Parking P2 op Amsterdam Airport

Let op: de Privium-voetgangersbrug van P2 naar pier B en C is gesloten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Schiphol .