Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vertraagde, vermiste of beschadigde bagage

Mocht, ondanks onze zorg en aandacht, uw bagage vertraagd of vermist zijn, dan doen we uiteraard ons uiterste best u deze zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Vertraagde bagage melden

Als uw bagage bij aankomst niet aanwezig is, dient u onmiddellijk naar de bagageservicebalie in de douanehal op de luchthaven te gaan. Op Schiphol bevindt deze balie zich in debagagehal tegenover bagageband 9.

Bij de bagageservicebalie wordt uw bagageclaim geregistreerd. U ontvangt hier ook een Property Irregularity Report (PIR) met een persoonlijk dossiernummer. Met dit nummer kunt u de status van uw vertraagde bagage volgen. Zodra uw bagage is gevonden, nemen we contact met u op over de bezorging.

Bij ieder bagagestuk dat u incheckt krijgt u een bagagelabel. Bewaar deze labels zorgvuldig tot u uw bagage weer terug heeft.

Vertraagde bagage online melden
U kunt uw vertraagde bagage op KLM- of AIR FRANCE-vluchten ook (binnen 2 dagen) online melden op voorwaarde dat:

Bekijk de lijst met geselecteerde bestemmingen

Vertraagde bagage online melden

Property Irregularity Report

Vertraagde bagage volgen

Met uw achternaam en het dossiernummer van uw Property Irregularity Report (PIR) kunt u de status van uw vertraagde bagage online volgen via de World Tracer-tool.

Volg uw vertraagde bagage 

Bagage niet binnen 3 dagen gevonden?

Als uw bagage niet binnen 3 dagen wordt gevonden, dan kunt u met de World Tracer-tool online een Baggage Inventory and Claim Form (BIC-formulier) invullen . Dit BIC-formulier wordt automatisch online weergegeven als uw bagage niet binnen 3 dagen is teruggevonden. Voer hier uw achternaam en dossiernummer in. Met deze extra informatie kunnen we nog gerichter zoeken. Deze informatie helpt ons om uw bagage zo snel mogelijk bij u terug te bezorgen.

Als wij uw bagage na 21 dagen nog niet hebben gevonden, wordt het BIC-formulier naar KLM Customer Care verzonden. We nemen dan contact met u op om uw bagageclaim verder af te handelen.

Beschadigde bagage

Door normaal gebruik kunnen er krassen, vlekken, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

Als u andere, grotere beschadigingen ontdekt aan uw bagage, dan verzoeken we u dit direct na aankomst bij ons te melden, of om binnen 7 dagen na aankomst schriftelijk een claim in te dienen bij KLM Customer Care.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care

Als u iets uit uw bagage mist

Als u iets uit uw bagage mist door schade of diefstal, dan dient u dit direct na aankomst te melden bij de bagageservicebalie op de luchthaven.

Diefstal die niet op het moment van aankomst is gemeld, kunt u nog binnen 7 dagen na aankomst schriftelijk aangeven bij KLM Customer Care. Na deze termijn kunnen we uw melding helaas niet meer in behandeling nemen.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care

Premium Arrival-ruimte op Schiphol

World Business Class-passagiers en Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers kunnen terecht bij onze Premium Arrival-ruimte op Schiphol om vertraagde of beschadigde bagage te melden.

We reserveren ook graag een hotelovernachting voor u als u door annulering van uw vlucht niet verder kunt reizen. Terwijl u wacht kunt u een drankje nemen, gebruikmaken van gratis internet of ontspannen in een van de ruime fauteuils.

U vindt de Premium Arrival-ruimte in de bagagehal, tegenover bagageband 9, naast de algemene balie voor het melden van vermiste of beschadigde bagage.

Vergoeding

Als uw bagage verloren of beschadigd was of er ontbrak iets uit, neem dan contact op met KLM Customer Care voor het aanvragen van vergoeding van kosten en compensatie.

Helaas hebben we beperkte aansprakelijkheid, dus als uw bagage verloren is raden we aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeringspolissen dekken verlies op basis van de waarde van het verzekerde, terwijl in de luchtvaartindustrie slechts een beperkte vergoeding per persoon gangbaar is.

Stuur een e-mail naar KLM Customer Care
Lees meer over de aansprakelijkheid van KLM

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com