Inchecken met uw mobiele telefoon

Overal en altijd inchecken voor uw vlucht kan eenvoudig met uw mobiele telefoon. En we maken het u nog gemakkelijker: voor de meeste vluchten kunt u zelfs een digitale boardingpass op uw mobiele telefoon ontvangen.

Kan ik mobiel inchecken?

Mobiel inchecken is mogelijk:

  • met uw mobiele telefoon met internettoegang
  • voor uzelf en alle andere reizigers in uw groep
  • voor alle door KLM uitgevoerde vluchten en talloze andere vluchten


Er zijn enkele uitzonderingen voor inchecken op KLM.com voor mobiel. Deze uitzonderingen zijn dezelfde als die bij het online inchecken via de reguliere versie van KLM.com.

Lees meer over online inchecken

Zo werkt het

Mobile check-in

Stap 1 – KLM.com voor mobiel
Voer op de browser van uw mobiele telefoon www.klm.com in en ga naar ‘inchecken’. Als u een incheckbericht per sms heeft ontvangen, slaat u deze stap over en gebruikt u simpelweg de link in het sms-bericht.  
 
Stap 2 – Inloggen
Voer de code van uw e-ticket of boeking met vluchtnummer in. Uw gegevens verschijnen op het scherm. 

Stap 3 – Stoel en bagage
U ziet het toegewezen stoelnummer aan boord. Als u wilt kunt u uw stoel wijzigen of kiezen voor een stoel met meer comfort. Wilt u meer bagage meenemen, dan kunt u dit met 20% korting regelen.

Stap 4 – Boardingpass
Afhankelijk van de route, de mogelijkheden van uw telefoon en uw abonnement kunt u de boardingpass per e-mail ontvangen. Er is geen verschil in kwaliteit van de streepjescode.

  • E-mail: u ontvangt één bericht met uw incheckgegevens en een streepjescode.


Kunt u voor uw vlucht geen digitale boardingpass ontvangen, dan kunt u uw boardingpass thuis of op de luchthaven afdrukken.

Wat is een digitale boardingpass?

Een digitale boardingpass bevat al uw vluchtgegevens en een streepjescode die bij het boarden op de luchthaven wordt gescand. U hoeft deze boardingpass dus niet af te drukken.

In combinatie met uw paspoort of identiteitsbewijs kunt u door alle controles op de luchthaven. Net als met een papieren boardingpass kunt u met de digitale  boardingpass van alle faciliteiten op de luchthaven gebruikmaken.

Een digitale boardingpass vermeldt geen informatie over uw eventuele Flying Blue-status. Neem uw Flying Blue-kaart dus mee om van alle voordelen van uw deelnemersniveau te profiteren!

Controleer of er een digitale boardingpass verkrijgbaar is voor uw luchthaven van vertrek

Hoe kom ik indien nodig aan een papieren boardingpass?

Is de batterij van uw mobiele telefoon leeg of bent u uw telefoon vergeten? Dan kunt u uw boardingpass afdrukken bij een van onze kiosken of bij een van de incheckbalies op de luchthaven. Dit kan tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek.  

Bekijk de incheckfaciliteiten per luchthaven van vertrek

Bagage inchecken

Wanneer u heeft ingecheckt, kunt u uw ruimbagage afgeven bij een van de bagageafgiftepunten op de luchthaven.

Bekijk de bagageafgiftetijden

Bent u ingecheckt? Ga naar uw Flight Guide

Nieuwsgierig naar wat er op het menu staat of wilt u meer weten over uw vlucht, de crew en het toestel? Ga via Mijn Reis naar uw Flight Guide. U kunt de Flight Guide op elk apparaat gebruiken. Vergeet hem dus niet op te slaan op uw mobiele telefoon of tablet voordat u op reis gaat!

De Flight Guide is beschikbaar vanaf 31 dagen voor het vertrek van uw KLM-vlucht.

Ga rechtstreeks naar de Flight Guide