Alles over duurzaam reizen

Reizen per vliegtuig brengt mensen samen en creëert wereldwijd welvaart en banen, maar heeft ook impact op het milieu. Daarom zetten we ons voortdurend in om de CO₂-uitstoot te verminderen en het voortouw nemen bij het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart.
 

Bluey mascot plane


 

Fly Responsibly

Met Fly Responsibly nemen wij het voortouw met verantwoord vliegen, om een duurzamere toekomst voor de luchtvaart te realiseren. We investeren en innoveren om onze producten en processen duurzamer te maken, maar er is nog veel meer nodig. We weten dat een luchtvaartmaatschappij een andere grote verantwoordelijkheid heeft: ervoor zorgen dat onze kinderen ook een planeet hebben om te verkennen. Met de introductie van dit programma maken we de wereld bewust van onze gedeelde verantwoordelijkheid. Dit krijgen we alleen voor elkaar als we samenwerken, dus doe vandaag nog mee voor een duurzamere toekomst.

Kom erachter wat u kunt doen. 

 
 

KLM’s aanpak voor CO₂-reductie

Als een van de grotere spelers in de luchtvaartindustrie vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen voor onze CO₂-voetafdruk. Daarom hebben we het Carbon Reduction Roadmap, een plan dat beschikbare oplossingen van vandaag combineert met innovatieve ontwikkelingen voor morgen. Ons huidige doel is het reduceren van de CO₂-uitstoot per passagier met 20% in 2020 (in vergelijking met 2011). We zijn goed op weg: eind 2018 hadden we de CO₂-uitstoot al met 17% verminderd.

En we kijken al verder dan 2020. In 2030 streven we naar een vermindering van 15% van onze totale CO₂-voetafdruk, ten opzichte van 2005.

Lees meer over ons carbon-reductieplan. 

 
 

KLM Takes Care

Bluey mascot plane
Uiteraard willen we de milieueffecten zoveel mogelijk beperken, maar onze ambitie gaat verder dan dat. We zoeken niet alleen naar de beste oplossingen om dat doel te verwezenlijken, maar willen ook proactief een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarbij is ieder goed idee welkom. Op het KLM Takes Care platform  vindt u voorbeelden van onze inspanningen voor een duurzamere luchtvaart.