Passagiers met een zintuigelijke of verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis

We willen reizen comfortabel en gemakkelijk maken voor iedereen, inclusief passagiers met een passagiers met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis, of passagiers met visuele of auditieve beperkingen.
 

Passagiers met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis

Passagiers met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis (zoals het syndroom van Down of de ziekte van Alzheimer) die alleen reizen kunnen assistentie aanvragen om hen naar en van de gate te begeleiden. Aan boord moet de passagier in staat zijn om de veiligheidsinstructies te begrijpen en te assisteren bij zijn of haar eigen evacuatie. Als dit niet mogelijk is moet de passagier reizen met een eigen veiligheidsassistent. Regel zelf iemand die u daarbij helpt. U kunt ook een van onze medewerkers op de luchthaven om hulp bij het zoeken vragen. U kunt geweigerd worden op de vlucht als u geen veiligheidsassistent heeft

 

Passagiers met visuele of auditieve beperkingen

Op de luchthaven wordt via helder leesbare beeldschermen en omroepen vlucht- en instapinformatie aangeboden. Uiteraard kunt u ons grondpersoneel ook altijd om hulp vragen. Ons personeel kan u ook naar en van de gate begeleiden, als u dit van tevoren heeft aangevraagd.

Aan boord zijn de veiligheidskaart en de video (voorzien van ondertiteling) scherp en helder vormgegeven. In de toiletten aan boord is de alarmknop van braille voorzien en ook de veiligheidskaarten zijn in braille beschikbaar.

Reist u met uw assistentiehond?