Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

ESTA - reistoestemming aanvragen (Verenigde Staten)

Passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen om een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor de Verenigde Staten. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.

Wat is een ESTA-reistoestemming?

Als u naar de Verenigde Staten reist en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen.

Controleer of u ESTA-reistoestemming nodig heeft

Let bij uw ESTA-aanvraag op het volgende:

  • U dient uiterlijk 72 uur voor vertrek uw aanvraag in te dienen. Hierna kunt u nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als u geen toestemming krijgt, heeft u wellicht niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen.
  • U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • Als u online op KLM.com wilt inchecken, dan heeft u altijd een goedgekeurde ESTA-reistoestemming nodig, ongeacht waar uw paspoort is uitgegeven. Dit geldt niet als u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten.


Belangrijk:Bij het aanvragen van ESTA dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals deze in uw paspoort staan vermeld.

ESTA-reistoestemming aanvragen of gegevens wijzigen

Ga naar ESTA-aanvraag

Na uw aanvraag

Het kan tot 72 uur duren voordat uw aanvraag van een ESTA-reistoestemming wordt goedgekeurd. Na goedkeuring ontvangt u een referentienummer. Vergeet niet de reactie op uw ESTA-aanvraag te printen. U heeft het referentienummer namelijk nodig om uw ESTA-informatie te wijzigen als uw paspoort verloopt.

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt.

Het kan gebeuren dat u niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt. In dat geval wordt u geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer na te kijken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doet u dit vooral tijdig omdat u wellicht naar de ambassade of het consulaat van de V.S. wordt verwezen om een visum aan te vragen. Wij raden u aan een uitdraai van de reactie op uw ESTA-aanvraag mee te nemen naar de luchthaven van vertrek.

Baggage

Veelgestelde vragen

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com