Refundering af billetudgifterne

Vi beklager ulejligheden, hvis din rejse ikke gik som planlagt.

Vigtigt: læs følgende, inden du anmoder om en refundering af billetudgifterne

Når du har anmodet om en refundering, vil alle rejser i din reservation blive annulleret.

Det kan tage op til 2-4 uger at behandle din anmodning om en refundering. Refunderingen foretages i samme valuta og via den samme betalingsmetode, som blev anvendt, da du købte billetten.

Anmodning om en refundering online via ‘Anmod om en refundering’-knappen forneden eller via sociale medier er gratis. Du kan også ringe til vores KLM Servicecenter for at få dem til at arrangere det for dig, men i så fald kan et refunderingsgebyr blive opkrævet.

Hvis du købte billetten hos et rejsebureau, bedes du kontakte rejsebureauet. Kontakt pågældende flyselskab ifm. billetter, der er købt hos andre flyselskaber end KLM.

Bemærk: hele din booking vil blive annulleret

Anmod om en refundering
 

Betingelser for refundering af billetudgifterne

Du kan ansøge om fuld refundering af den ubrugte del af billetten i følgende situationer:
  • Du anmoder om en refundering af din billet, inden for 24 timer efter at den blev reserveret.
  • Du er blevet konfronteret med en ændring af tidsplanen, og du derfor beslutter dig for ikke at rejse.
  • Dit KLM-fly blev aflyst, og du har ikke taget et andet fly.
  • Du annullerede din rejse, fordi din europæiske flyvning var forsinket med mere end 90 minutter, og din udrejse og returrejse var planlagt til afgang samme dag.
  • Du aflyste din KLM-flyvning, fordi den var mere end 3 timer forsinket.
  • Hvis dit forbindelsesfly med KLM er forsinket med mere end 5 timer, og du ikke længere ønsker at flyve til din endelige destination.
  • I det uheldige tilfælde at en passager er gået bort.
Du kan også ansøge om refundering i tilfælde af:
  • Betingelserne i din KLM-billet giver ret til en refundering. Refunderingen vil blive beregnet på basis af de priser og skatter, der skyldes for de flyvningssegmenter, der faktisk blev fløjet, minus eventuelle strafbeløber for annullering.
  • Din ansøgning om visum blev afslået.

I disse tilfælde bliver reservationsgebyr, genudstedelsesgebyr og tillægsgebyrer ikke refunderet.


Refunderinger er underlagt gældende lovgivning i det land, hvor billetten blev købt, og/eller gældende lovgivning i det land, hvor udbetaling af refunderingen skal finde sted.

Hvis du havde reserveret en flybillet til Business Class men rejste på Economy Class, kan du anmode om en refundering af prisforskellen mellem billetterne. Kontakt KLM Servicecenter.

Hvis du annullerer dine flyvning(er) af andre grunde end dem, der nævnes ovenfor, og har en ikke-refunderbar billet, så kan du anmode om en refundering af den ubrugte lufthavnsskat. Reservationsgebyr, genudstedelsesgebyr og tillægsgebyrer for betaling vil ikke blive refunderet. Internationale tillægsgebyrer pålagt af luftfartsselskabet vil ikke blive refunderet, hvis dine billetbetingelser ikke tillader en refundering.

Kunne du ikke komme med et KLM-fly pga. overbooking? Anmod om kompensation.