Refundering af billetudgifterne

Vi beklager ulejligheden, hvis din rejse ikke gik som planlagt.
 

Inden du anmoder om en refundering

Bemærk venligst: når du har anmodet om en refundering, vil alle rejser i din reservation blive annulleret. Det kan tage os 2-4 uger at behandle din refundering. Refunderingen foretages i samme valuta og via den samme betalingsmetode, som blev anvendt, da du købte billetten.

Anmodning om en refundering online via ‘Anmod om en refundering’-knappen forneden eller via sociale medier er gratis. Du kan også ringe til KLM Kundekontakt for at få dem til at arrangere det for dig, men i så fald kan et gebyr blive opkrævet.

I alle sager om refundering skal indehaveren af bankkontoen være en af passagererne. Hvis de ikke stemmer overens, bedes du medsende en kopi af dit pas og et underskrevet autorisationsbrev (på engelsk) sammen med din online anmodning om refundering.

Hvis du købte din billet hos et rejsebureau, bedes du kontakte dit rejsebureau for at arrangere en refundering. Kontakt venligst det pågældende flyselskab ifm. billetter, der er købt hos andre flyselskaber end KLM.

Bemærk: hele din booking vil blive annulleret

Anmod om en refundering
 
 

Betingelser for refundering af billetudgifterne

Du kan ansøge om fuld refundering af den ubrugte del af billetten i følgende situationer:
  • Du anmoder om en refundering af din billet inden for 24 timer efter reservation.
  • Du er blevet konfronteret med en planændring og har derfor besluttet ikke at rejse.
  • Din KLM-flyvning er blevet aflyst, og du har ikke taget en alternativ flyvning.
  • Du annullerede din rejse, fordi din europæiske flyvning var forsinket med mere end 90 minutter, og din udrejse og returrejse var planlagt til afgang samme dag.
  • Du annullerede din KLM-flyvning, fordi den var forsinket med mere end 3 timer.
  • Hvis dit forbindelsesfly med KLM er forsinket med mere end 5 timer, og du ikke længere ønsker at flyve til din endelige destination.
  • I det ulykkelige tilfælde, at en passager er afgået ved døden.
Du kan også ansøge om en refundering i nedenstående situationer. I disse tilfælde bliver reservationsgebyr, genudstedelsesgebyr og tillægsgebyrer dog ikke refunderet.
  • Betingelserne i din KLM-billet giver ret til en refundering. Refunderingen vil blive beregnet på basis af de priser og skatter, der skyldes for de flyvningssegmenter, der faktisk blev fløjet, minus eventuelle strafbeløber for annullering.
  • Din ansøgning om visum blev afvist (såfremt du inkluderer et dokument, der bekræfter, at ansøgningen er blevet afvist af de lokale myndigheder).

Refunderinger er underlagt gældende lovgivning i det land, hvor billetten blev købt, og/eller gældende lovgivning i det land, hvor udbetaling af refunderingen skal finde sted.

Hvis du har reserveret en billet på Business Class, men har rejst på Economy Class, kan du anmode om en refundering af forskellen i billetpris. Kontakt venligst KLM Kundekontakt.

Hvis du annullerer din(e) flyvning(er) af andre grunde end dem, der nævnes ovenfor, og har en ikke-refunderbar billet, så kan du anmode om en refundering af den ubrugte lufthavnsskat. Reservationsgebyr, genudstedelsesgebyr og tillægsgebyrer for betaling vil ikke blive refunderet. Internationale tillægsgebyrer pålagt af luftfartsselskabet vil ikke blive refunderet, hvis dine billetbetingelser ikke tillader en refundering.

Kunne du ikke komme med en KLM-flyvning pga. overbooking? Anmod om kompensation.